Öhgren sabbade festen: "Skönt att tysta dem"

Modo kunde fixa en SHL-plats – men pallade inte för trycket på hemmaplan. Liam Öhgren och Lukas Vejdemo blev tvåmålsskyttar när Djurgården vann med 6–4. –Skönt att stänka dit den framför deras klack och tysta dem lite, säger Öhgren sedan Djurgården hållit SHL-målet vid liv.

Djurgårdens Liam Öhgren jublar medan Modospelarna deppar när Örnsköldsvikslaget missade chansen att fixa SHL-avancemanget.

Djurgårdens Liam Öhgren jublar medan Modospelarna deppar när Örnsköldsvikslaget missade chansen att fixa SHL-avancemanget.

Foto: Mats Andersson/TT

Ishockey2023-04-26 22:01

Örnsköldsvik hade laddat för fest när stadens stolthet kunde fixa en SHL-återkomst efter sju svåra år i hockeyallsvenskan.

Men Modo pallade inte för trycket.

Då såg Djurgården till att behålla sin chans till att göra sejouren i hockeyallsvenskan ettårig genom att reducera till 2–3 i matcher.

Nästa match spelas i Stockholm på fredag.

– Jag tror det är en enorm fördel för oss. Det känns som att de hade velat avsluta det här så fort som möjligt här uppe. Tufft mentalt för dem att komma tillbaka till Hovet där vi är sjukt starka med publiken i ryggen, säger Öhgren.

Bröt måltorka

Den 19-årige supertalangen, som redan är kontrakterad av NHL-klubben Minnesota, har varit Djurgårdens bästa målskytt i slutspelet.

Men inför matchen mot Modo var han mållös i sina åtta senaste matcher.

Han njöt av att det blev dubbla fullträffar i måstematchen.

– Bra tajming, jag har haft det lite kämpigt i finalserien, säger han.

Efter sitt andra mål firade han ordentligt framför Modoklacken och möttes av burop.

– Skönt att tysta dem lite, säger han med ett leende.

Iskalla avslut

Liam Öhgren slog till med både 2–1 och 3–1-målet när Djurgården gjorde sitt ryck.

Båda gångerna överlistade han Modomålvakten Kristers Gudlevskis på samma sätt – med iskalla avslut mellan benskydden.

– Det har funkat under säsongen. Jag ser den där lilla luckan som finns så jag försöker bara stänka dit den hårt och snabbt. Det gick vägen i dag.

Djurgården gick upp till 5–2-ledning i början av tredje perioden – då först vaknade Modo och gjorde match av det.

Två reduceringsmål gjorde slutet dramatiskt ända fram till Lukas Vejdemo också blev tvåmålsskytt när han satte 6–4 i tom kasse.

Negativt för Djurgården var att lagkaptenen Marcus Krüger linkade av i den tredje perioden efter att ha fått en smäll.

– Inte roligt alls. Han betyder otroligt mycket för laget, både offensivt och defensivt. Men vi har bra bredd i truppen så det går att spela ändå. Jag har ingen aning om hur det är med honom, säger Liam Öhgren om sin kedjekamrat.

Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv har blivit Modopublikens hackkyckling efter sina domarkommentarer efter första finalen. Han zoomades flera gånger in på storbildsskärmen och i slutet av matchen satte han handen bakom örat för att signalera att han inte riktigt kunde höra.

– Jag vill att allt ska fokuseras nere på isen, jag vet inte hur många gånger jag blev filmad i dag. De vill tydligen ha det så. Det är konstigt, men vill de ha någon att bua åt så får de väl göra det, säger han.

Fakta: Hockeyallsvenska finalserien

Match 1: Modo–Djurgården 2–1 efter förlängning.

Match 2: Modo–Djurgården 2–3 e förl.

Match 3: Djurgården–Modo 1–2 e förl.

Match 4: Djurgården–Modo 6–7.

Match 5: Modo–Djurgården 4–6.

Match 6, fredag 28/4: Djurgården–Modo.

Ev match 7, söndag 30/4: Modo–Djurgården

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!