"Det kommer bli jäkligt häftigt"

Victör Öhman har lagt hjärnskakningsproblematiken bakom sig och ser efter en bra träningsvecka fram emot att spela inför storpublik hemma i Plivit Arena igen.

Victor Öhman

Victor Öhman

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2021-11-12 15:00

Publiksiffrorna under VIK:s hemmamatcher den här hösten är dyster läsning. 1036 är toppnoteringen för säsongen, i premiären mot Modo. När HV71 kommer till Plivit Arena på fredagskvällen kommer det vara långt fler än så. Det pratas om siffror som åtminstone närmar sig 2000.

– Vi kommer inte behöva tagga till extra, det var längesen vi spelade inför ett fullsatt Plivit. Det kommer bli häftigt, säger Öhman efter VIK:s torsdagsträning.

När Öhman kom till VIK var de stora matcherna på hösten mot Vimmerby, Kristianstad och Troja. Nu väntar alltså jätten HV71. Serieledarna. Mycket har hänt sedan VIK vann Hockeyettan södra hösten 2015 och sedermera gick upp i näst högsta serien.

– Det blir jäkligt häftigt. Det trodde man kanske inte när jag kom att vi skulle stå här och spela tävlingsmatch mot HV. Vi slog dem på försäsongen så vi ska bara ut och njuta av läget och spela vårt spel.

Han har varit indisponibel under VIK:s tre senaste matcher på grund av en hjärnskakning han åkte på i bortamatchen mot Tingsryd den 22 oktober. Till HV-matchen är han tillbaka.

– Det känns bra, jag har kunnat träna fullt dels den här veckan och dels "mördarpassen" vi hade i förra veckan. Sen är det såklart annorlunda att komma in och spela match men jag får ligga rätt och spela smart i början så är jag snart inne i det.

Vid sin sida kommer han i fem mot fem-spelet att ha två rutinerade pjäser i Jens Holmström och Joakim Hagelin. Tillsammans har trion drygt 1000 matcher i Hockeyallsvenskan.

– Det finns rutin i "gubblinan". De träningar vi haft har vi hittat varandra bra, det ser bra ut. Vi gillar att lira med pucken och stressar inte upp oss.

Så tränade VIK

Målvakter: Edvin Olofsson, Henrik Lundberg

Backpar: Erik Gustafsson-Bode Wilde, Luke Green-Johannes Johannesen, Alfred Barklund-Martin Fransson, Hugo Gabrielson-Liam Tampöld

Kedjor: Skyler McKenzie-Marcus Westfält-Viktor Liljegren, Joakim Hagelin-Jens Holmström-Victor Öhman, Josh Wilkins-Tim Wahlgren-Tobias Åhström, Lucas Feuk-Mattias Wigley-William Wiå.

Alexander Hilmerson och August Åhman var också med på träningen.

Frånvarande: Max Krogdahl, Myles Powell, Brett Supinski.

Liverapport

Sporten rapporterar direkt från matchen mellan VIK och HV71 i Plivit Arena. Nedsläpp sker 19:00, vår rapportering börjar strax innan.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!