BETYGEN – så har Vimmerbys alla spelare presterat

Succé! På något annat sätt kan vi inte beskriva Vimmerbys insats i Vårserien. Laget vann som bekant serien och det är klart att många spelare får höga betyg för sina insatser.

Här är betygen på Vimmerbyspelarnas insatser i vårserien.

Här är betygen på Vimmerbyspelarnas insatser i vårserien.

Foto: Magnus Strömsten/Haris Dreco/Torbjörn Allvin

Ishockey2023-03-01 20:00

MÅLVAKTER

ROBIN CHRISTOFFERSSON: 4,0

Kommentar: Den Leksandsfostrande målvakten gjorde en stark fjolårssäsong, men var inte riktigt att känna igen i grundserien. Då hade han en räddningsprocent på strax över 89. I Vårserien var det andra bullar. Då nådde Christoffersson 92,43. I slutet hade han en svit när han inte släppte in en puck på över 169 minuter, vilket motsvarar över två och en halv match. Ger ett stabilt och säkert intryck. 

SCOTT HECTOR: 3,0

Kommentar: Har fått finna sig i att ha rollen mer som andremålvakt bakom Christoffersson. Tittar vi till räddningsprocenten så ligger den i princip på samma nivå som i grundserien. Runt 90 procent i de fem matcher han spelade.  

BACKAR

WILLIAM ALFTBERG: 4,0

Kommentar: Pålitlig, robust och energisk back som varit bra och nyttig under sin debutsäsong i Vimmerby. Oturligt och tråkigt för Alftberg, så skadade han sig i slutet av serien och missar kvartsfinalsserien. Det är ett stort tapp för VH. På minuskontot och något som det bör jobbas på framöver, så är det målskyttet.

ADAM LINDBLAD: 2,5

Kommentar: Missade en del matcher efter jul och ligger på ungefär samma nivå, tycker vi, som han hade i grundserien. Har totalt sett tagit kliv den här säsongen och blivit säkrare och tryggare på division ett-nivå. Är bara 19 år och förhoppningsvis har VH här en back som de kan ha stor nytta av under många år framåt. 

PELLE STRÖM: 4,0

Kommentar: Pelle fick inte spelet att stämma innan jul. Inte det som vi varit vana vid från rutinerade backen. Det var då. Nu agerar han med en helt annan pondus och säkerhet. Blir superviktig med sin erfarenhet i slutspelet. 

JOHAN NORBERG: 2,5

Kommentar: Lyfte sig en nivå i slutdelen av grundserien. Och där har han legat kvar. Betyder mycket med sin hårda och tuffa spelstil. Kliver aldrig undan, vilket ger energi till hela laget.  

WILLIAM DAGERYD: 3,5

Kommentar: Var hämmad av en knäskada tidigare under säsongen, vilket gjorde att han missade en del matcher. Har kommit tillbaka starkt och har presterat på en bra nivå under ganska lång tid nu. Har också blivit alltmer offensiv i sitt spel.

JACOB ISAKSSON: 3,0

Kommentar: Rutinerad som få. Är pålitlig och har höjt sitt spel jämfört med grundserien. Har många kvaliteter och återigen..."Jalle" skulle våga delta mer i offensiven. Har fina handleder och bra blick. 

OSKAR LINDGREN: 4,5

Kommentar: Var fullständigt dominant i VH i grundserien och en av seriens allra bästa backar. Kvitterar såklart ut ett mycket högt betyg även efter jul. Är nästan ovärderlig för Vimmerby med sin attityd, sitt driv och sin vinnarskalle. Näst bäste poängplockare bland seriens backar och den med bäst plus/minus. 

HUGO LINDMAN GUSTAFSSON: 3,5

Kommentar: En frisk fläkt som anslöt från seriekonkurrenten Kallinge. Det var ett bra tillskott för Vimmerby. 22-åringen med ett förflutet i elitklubbarna Brynäs och Almtuna är rörlig, har ett bra skott och är en så kallad "modern" back. 

undefined
Oskar Lindgren har tagit ett stort ansvar i VH den här säsongen.

FORWARDS/CENTRAR

LUDVIG VÄNNSTRÖM: 3,5

Kommentar: Har delvis en annan roll i laget, som center. Har tagit sig an den rollen på ett mycket bra sätt. Umeåkillen är smart i sitt agerande, har ofta ett bra positionsspel och är en spelare som kanske inte alltid syns så mycket på isen, men som är mycket nyttig. 

JAKOB KARLSSON: 5

Kommentar: Va? En femma? Ja, utan som någon helst tvekan faktiskt. Kaptenen har spelat sin bästa hockey på flera år. Ser lika rapp ut som när han återvände från Allsvenskan för många år sedan. Har en stor betydelse för laget, på flera olika sätt. Spelmässigt har han varit en av seriens allra bästa spelare, vilket också till viss del avspeglar sig i statistiken. Vinnare av poängligan, vinnare av assistligan och vinnare av plus/minus-statistiken. 

BALINT HORVATH: 4,0

Kommentar: "Har farten, också spelet, men har inte lyft på det sätt som många kanske väntat sig. Har mer i kroppen än vad han fått ut hittills". Så löd omdömet om ungraren efter grundserien. Sen har mycket hänt. Horvath har fått ut allt det som vi trodde. Lagets näst bäste målskytt tillsammans med Isac Andersson. 

OSCAR GUSTAFSSON: 3,5

Kommentar: Det går undan när Oscar skrinnar loss, det vet vi. Är alltid ett hot mot motståndarna med sin speed. Jobbar hårt för laget, men har ytterligare en växel. Har potential för att bli en sniper av Levin och Horvaths kaliber, men släpper många gånger pucken för tidigt till medspelare när han kommer med fart. Kan gå ännu mer rakt på mål. 

ANTON CARLSSON: 4,0

Kommentar: Var lagets bäste offensive spelare i grundserien, ansåg vi. Sen kom skadan och Carlsson missade ett par matcher. Det tog ett tag innan han hittade rätt igen, men sen visade han hur viktig han är för VH. Är vass i skridskoåkningen och har ett bra samarbete med Levin/Karlsson. 

ISAC ANDERSSON: 4,0

Kommentar: Här har det hänt grejer. Många trodde nog att Isac skulle bli en av de bästa VH-spelarna i höstas med tanke på vad han presterade när han anslöt under förra säsongen. Så blev det inte, då. Nu har han under ganska lång tid visat sin höga potential. Trea i den interna poängligan, delad tvåa i målskyttet och trea i plus/minus-statistiken.

undefined
Isac Andersson, Vimmerby Hockey.

EDDIE LEVIN: 4,5

Kommentar: Så här löd kommentaren i vår betygsättning efter grundserien: "Eddie kan bli en sån spelare som får det att lossna rejält i vårserien". Ni som har koll vet hur det blev. Det stämde på pricken. Levin har glänst och är inte bara bäst i laget när det gäller målskytte, utan också att med små medel hitta fria ytor offensivt och på så sätt ge sig mer tid och utrymme. 

CHARLIE BJÖRKLUND: 3,0

Kommentar: Gjorde comeback mot Kallinge efter flera matchers avstängning. Stod då också för ett fint mål. Kvicke Charlie är alltid underhållande att se på isen med sin frejdiga spelstil. 

ADAM BÄCKSTRAND: 4,0

Kommentar: Bra skridskoåkning, härligt rörelsemönster, fina handleder – och bra blick för spelet. Vi nöjer oss där, men det finns flera fina egenskaper än så att ta till om vi vill när det handlar om Bäckstrand. 18 poäng på 18 matcher. 

HUGO OLLILA: 3,5

Kommentar: Har hög kapacitet och var en av lagets bästa i grundserien. Har blandat och gett efter jul och är ibland inte så involverad i spelet. Är samtidigt en spelare som nästan alltid är giftig framför mål. 

OLLE SÖDERLUND: 3,0

Kommentar: Bildar en spännande duo som ytterforward tillsammans med Charlie Björklund. Det händer nästan alltid någonting när Söderlund är inne på isen. Har höjt sin poängleverans betydligt jämfört med innan jul. 

DAVID THOMSON: 3,0

Kommentar: Trion Bäckstrand/Andersson/Thomson har varit starka i Vårserien. Inget snack om annat. Kanadensaren har mycket hockey i sig och sju fullträffar och sju assist är såklart bra, men...känslan är att det finns mer att hämta här. Kommer det i slutspelet?

undefined
David Thomson har fått fart på poängproduktionen.

Betygsättningen utgår från att 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3=bra, 4=mycket bra och 5=toppklass.

* Övriga spelare som gjort enstaka matcher betygsätts inte då vi bedömer att de gjort för få framträdanden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!