Oj vilken skön seger, Västerviks IK!

Vissa skulle nog kalla det för ”en mördande tråkig tillställning”. Andra skulle nog välja benämningen ”en fulländad bortamatch”. Egentligen spelar det ingen roll – Västerviks 2-0 och tre pinnar mot Södertälje var lika blytunga i vilket fall.

Kalle Östman fixade 1-0 för Västerviks IK borta mot SSK och var tillika lagets bäste spelare när man tog tre blytunga poäng efetr 2-0 borta mot Södertälje.

Ishockey2018-01-17 20:09
Södertälje SK mot Västerviks IK. Seriens sämsta hemmalag mot seriens sämsta bortalag.
Och i en händelsefattig och seg förstaperiod såg det verkligen ut exakt så som statistiken varnade oss om.
VIK inledde visserligen bra, men ju längre matchen led desto mer handlade det om hemmalaget. Inget av lagen mäktade dock med att skapa någon endaste riktigt vass chans.
Närmast för VIK var det när man kom två mot en i mitten av perioden, men SSK:s danske landslagsmålvakt George Sörensen räddade Victor Öhmans avslut.

I den andra perioden ökade intensiteten. Och framför allt ökade irritationen på isen. Stundtals var det riktigt grinigt, och de båda tränarna var nog inte helt överlyckliga över ett par helt onödiga utvisningar åt vartdera hållet.
VIK klarade av ett 3 mot 5-underläge efter dryga fem minuters spel. Bara sekunder senare kom Oskars Svanlund fri, slashades och domaren dömde straff för VIK.
Och vilken straff vi bjöds på.
Kalle Östman tog fart, drog, drog och drog. Målvakt Sörensen upp i korvkön, öppet mål för Östman och ledning för Västervik.
I slutet av perioden hade VIK:s Victor Öhman ett superläge att göra 2-0, men han fick aldrig ordning på pucken vid bortre stolpen då han hade öppet mål.

Den tredje perioden var förvillande lik den första. Men VIK förtjänar dock beröm för att man stängde matchen på ett exemplariskt sätt. Man låg rätt, låg i skottlinjen och styrde ut frustrerade SSK-spelare.
Sista chansen för hemmalaget kom med exakt två minuter kvar att spela då VIK:s Emil Wahlberg utvisades.
SSK tog ut målvakten och var på vippen att få in kvitteringen. Istället vände VIK, Pierre Gustafsson kom en mot en och la in 2-0 i tom kasse med en och en halv minut kvar att spela.

Bäst i Västervik denna kväll var hårt arbetande trion Kalle Östman, Alexander Viklund och Emil Georgsson. Skönt också för en stabil Jonas Fransson att få hålla nollan efter att ha svajat i några matcher.
VIK gladdes alldeles säkert  också åt att resultaten i botten av tabellen gick med dem. Förluster för både Vita Hästen och Troja Ljungby innebär att VIK nu åter är över Kvalseriestrecket - och helt plötsligt bara har fem poäng upp till en slutspelsplats.