Fjärdekedjan som tar för sig och skapar rubriker

I fjärdekedjan brukar man hitta grovjobbare som sliter i det tysta. Det är inte hela sanningen när det kommer till Vimmerby Hockeys Balint Horvath, Charlie Björklund och Olle Söderlund. De har bidragit med nio av lagets 43 mål i vårserien. "Vi hittar varandra allt bättre", säger Horvath.

Balinth Horvath, Olle Söderlund och Charlie Björklund bildar en fjärdekedja i Vimmerby Hockey som har bidragit med många poäng på sistone.

Balinth Horvath, Olle Söderlund och Charlie Björklund bildar en fjärdekedja i Vimmerby Hockey som har bidragit med många poäng på sistone.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-31 12:00

I grundserien skrapade trion ihop tio poäng totalt tillsammans på 18 matcher. I vårserien är deras gemensamma poängskörd 18 poäng redan efter tio matcher.

– Vi har fått spela tillsammans mer kontinuerligt nu och det känns som vi hittar varandra allt bättre. Vi skapar mycket framåt och är mer effektiva, säger Balint Horvath som stått för sex mål och två assist.

– Det är alltid skönt att få trycka in några puckar, även om det inte har varit de snyggaste målen.

Charlie Björklund står på två mål och två assist så här långt och Balint Horvath gläds lite extra åt att det har lossnat för honom.

– Han har ett väldigt fint skott så det är kul att han har fått visa det nu.

Olle Söderlunds facit efter jul är ett mål och fem assist.

– Han är farlig när han får chansen med sin långa klubba, säger Horvath.

Söderlund lyfter fram Horvaths roll i formationens utveckling.

– Han är lite mer vuxen i sitt spel än oss. Han har skaffat sig rutin av spel i Hockeyettan och kommer med många bra tips som Charlie och jag tar åt oss av. Det är värt mycket, säger Söderlund som också känner att kedjan lyft sig markant på sistone.

– Tidigare spelade vi mer på säkerhet och vände hem med pucken för ofta och blev fastpressade i egen zon. Nu tar vi pucken framåt direkt och ser till att skapa fler lägen 2 mot 1 eller 3 mot 2. Det leder till fler chanser och vi gör mer mål.

Bättre självförtroende och inställning är något som Olle Söderlund gjort att Vimmerbylaget lyft sig.

– När vårserien drog igång tror jag att alla insåg allvaret. Det var bara att knyta näven och kämpa som gällde om vi skulle få ut något roligt av säsongen.

Vimmerby toppar serien inför onsdagens möte med tabelltvåan Borås borta. En seger skulle innebära ett ryck i toppen.

– Det är sådana tuffa matcher man vill spela. Jag tror på högt tempo och aggressivitet ute på isen. Då är det alltid lättare att plocka fram den rätta inställningen

Balinth Horvath ser också fram emot mötet med Borås.

– Vi spelar bäst när vi möter bra lag. Vi kan spela med vår fart då och det blir roligare spel.

VH vann med 4–1 hemma mot Borås senast.

Vad blir avgörande nu?

– Att vi har håller oss ifrån utvisningsbåset och har tålamod med att få hål på deras målvakt Barulin (Konstantin).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!