Oliver Kempainen: "Därför lämnade jag Vimmerby"

Det blev ett plötsligt avslut på Oliver Kempainens tid i Vimmerby Hockey. Nu berättar 22-åringen om vad som hände när han valde att lämna och flytta hem. "Det var helt baserat på speltiden", säger forwarden.

Oliver Kempainen lämnade Vimmerby Hockey för SK Lejon i Skellefteå.

Oliver Kempainen lämnade Vimmerby Hockey för SK Lejon i Skellefteå.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-12-02 14:07

För knappt en vecka sedan meddelade Vimmerby Hockey att Oliver Kempainen lämnar klubben och flyttar hem till Skellefteå. Då var det redan klart att SK Lejon, som spelar i den norra Hockeyettan, skulle bli hans nästa klubbadress. 

Väl där slängdes han rakt in i hetluften och fick vara med och spela lördagens match mot Kiruna, där det blev förlust med 5–1. Men det var inte resultatet som var snackisen efter matchen. Lejon hade nämligen testat sina spelare för covid-19 innan matchen och fick tillbaka ett provsvar under uppvärmningen. En spelare visade sig vara smittad och han skickades hem – men laget spelade ändå matchen. Dagen efter visade det sig att ett tiotal Lejon-spelare hade covid-19.

I Vimmerby Hockey blev det uppståndelse kring förra onsdagens match mot Nybro, där VH vände bussen och vägrade spela matchen på grund av bekräftad smitta inom laget. Oliver Kempainen hade då precis lämnat Vimmerby. 

– Det var ett riktigt kaos nu med Lejon. Man flydde från askan rakt in i elden, haha, säger Kempainen, som inte var en av de smittade spelarna. 

Tiden i Vimmerby då? Jo, den tog slut efter knappt två och en halv säsong och drygt 110 matcher. 

Varför valde du att lämna VH?

– Jag hade funderat på det ett tag, så det var inget beslut jag tog på kort varsel. Tankarna hade gått och jag kände att jag var tvungen att få speltid och chans att utvecklas någon annanstans, säger Kempainen.

Så beslutet grundar sig på speltiden?

– Ja, det var helt baserat på det. Det är tuff konkurrens i Vimmerby och det blev mindre och mindre speltid för mig. 

Hur känns det att lämna Vimmerby efter en längre tid?

– Det suger. Det är skittråkigt, speciellt att säga hej då till alla man känner och till byn. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna när man skulle ta farväl. Sen var det ju inte bara hockey, utan man har även haft vänner utanför hockeyn. Jag tar med mig många fina minnen från VH, speciellt play off-tiderna.

Nu har han alltså bytt en toppstrid i den södra serien mot en bottenstrid i den norra.

– Skillnaden är ganska stor, men för mig är det viktigt att få istid. 

Vad är målsättningen för din del?

– Att nå så långt som möjligt, givetvis. Sen har jag pratat mycket med sportchefen i Lejon och klubben siktar uppåt och vill ta kliv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!