Olofsson om flyttryktena: "Vill över Atlanten"

Oskarshamn var säsongens stora överraskning och Fredrik Olofsson deras härförare med ett färskt hattrick i bagaget. På matchdagen briserade nyheten att han till nästa säsong var klar för kvällens motståndare Rögle. –Det är klart att det finns intresse både här i Sverige och andra ligor, säger huvudpersonen själv.

Oskarshamns Fredrik Olofsson säger att han siktar på NHL. Arkivbild.

Oskarshamns Fredrik Olofsson säger att han siktar på NHL. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2021-12-30 23:01

Oskarshamns förstakedja med Patrik Karlqvist, Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson har varit glödhet och en starkt bidragande anledning till att Oskarshamn inför torsdagskvällens möte med Rögle återfanns på femteplats i SHL-tabellen.

Men trion fick lämna Catena Arena med nollor i poängkolumnen.

– Det påverkade mig inte alls, jag visste inte om det på förhand. Man försöker hålla sig borta från media, det är upp till andra att spekulera och vi försöker bara spela hockey. Andra kan spekulera. Jag har som mål att ta mig till NHL och det är dit jag vill, säger Fredrik Olofsson.

Det har vid det här laget gått knappt en halvtimme sedan han i C More svarade på Expressens avslöjande om en muntlig överenskommelse kring att skriva på för Rögle till nästa säsong.

– Jag är här för att spela ishockey och tycker det är en onödig fråga så här direkt efter en match, sa han i livesändningen.

Nu utvecklar han:

– Min agent och jag pratar veckovis om intresset som finns från andra klubbar; både i SHL, i Schweiz och NHL. Men det är över Atlanten jag vill.

3-1-förlusten mot Rögle glömmer han dock snabbt.

– Vi har vår identitet och struktur som fungerat bra för oss i år. Men det spelar ingen roll vad du har för struktur om spelarna inte går in och tävlar. Jag och de andra gubbarna får bita ihop och vinna fler dueller.

– Vi vet vad vi ska göra. Detta är vårt jobb. Det är bara att se sig i spegeln och se till att det smäller nästa gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!