Supernöjd med senaste värvningen: "En klasspelare"

Vintertid och hockeysäsong känns avlägset med temperaturer runt 30 grader just nu. Likväl: det pågår ett intensivt jobb i Virserums SGF för att skapa en slagkraftig trupp inför vad som komma skall i division tre. Nu är drömvärvningen i hamn...

Truppbygget i Virserums SGF är i full gång. Nu har klubben gjort klart med en spetsvärvning från Kanada och så gör Daniel Öhlund (till höger i bild) comeback i VSGF efter en sejour i Åseda.

Truppbygget i Virserums SGF är i full gång. Nu har klubben gjort klart med en spetsvärvning från Kanada och så gör Daniel Öhlund (till höger i bild) comeback i VSGF efter en sejour i Åseda.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-07-19 16:00

De senaste säsongerna har VSGF gjort en lyckad och medveten satsning på utländska spelare, främst med rötter i Kanada och USA.

Klubben väljer att fortsatta på samma spår, men inte i lika hög grad. 

– Nä. Förra året hade vi åtta-nio utländska importer. Nu siktar vi på fyra-fem, säger tränaren Wictor Holmberg.

Häromdagen blev det klart med Tanner Hildebrandt från Kanada. En värvning som Holmberg är supernöjd med:

– Det är en otrolig spetsspelare för oss. En klassvärvning. Jag kan nog säga att det är den bäste spelaren klubben fått in på flera år.

På vilket sätt sticker han ut?

– Han är en renodlad målskytt som gör mycket poäng. Han har bra fart, är stark och smart.

Varför väljer han spel i Virserum?

– Han har aldrig tidigare spelat i Europa och kände att det var dags att testa innan det är för sent då han snart är 30 år. Det känns väldigt, väldigt bra att vi lyckats få honom, säger Wictor Holmberg.

I Kanada har han bland annat tidigare spelat i OHL (Ontario Hockey League).

I vinter kommer Hildebrandt att få sällskap av bland andra landsmannen Jeremy McNeil, som går in på sin tredje säsong i Virserum.

– Vi ville verkligen ha kvar Jeremy. Han är en driven spelare och viktig för oss.

Hur ser det ut i truppen för övrigt?

– Just nu har vi klart med 11–12 spelare och har precis nu signat ytterligare en kille som vi presenterar inom kort. Det är en ung forward som det finns mycket potential i.

Utöver Tanner Hildebrandt har Virserum fått in Daniel Öhlund (Åseda), Edvin Berggren (Boro) och Jacob Axelsson (Tingsryd).

Fler ska förstås in innan lagbygget är klart. 

Hur ligger ni till i fas?

– Okej. Det är klart att vi vill ha så många klara så tidigt som möjligt, men jag är inte orolig. Vi har flera krokar ut, men det är inte helt enkelt att få in backar.

Ni har tappat tre nyckelspelare (Robert Davidsson, Karl Edgren (Torstensson) och Alexander Andersson). Vad innebär det?

– Det är ett jättetapp förstås. De betydde mycket för oss, inte minst i omklädningsrummet. "Alex" är den bäste lagkapten jag någonsin haft. Skönt att vi lyckades behålla honom i en annan viktig roll i föreningen.

Enligt planen kommer första träningsmatchen spelas mot Kalmars J20-lag i samband med ett träningsläger i Kalmar vecka 34. I början av september går laget på is i Virserum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!