Omark satte stopp för Rönnbergs rekordjakt

Frölundatränaren Roger Rönnberg kunde bli historisk – dessutom i födelsestaden Luleå. Det satte Linus Omark stopp för. Omark gjorde ett mål och spelade fram till två i 4–2-segern.

Linus Omark, bakom mål, jublar efter sitt 2–0 bakom en golvad Frölundamålvakt Lasse Johansson.

Ishockey2023-11-18 17:39

Den 36-årige profilen har fått ordentlig fart på poängproduktionen de tre senaste matcherna med 3 mål och 4 assist.

Totalt står han på 4 mål och 12 poäng efter 18 matcher.

– Det är bara att gnugga på så lossnar det. Jag fick ett öppet mål för två matcher sedan mot Rögle, då får man lite självförtroende och då går det per automatik, säger Omark till TV4 Play.

"Påslagna från start"

Frölunda var mer än lovligt sömnigt i starten och efter mål av Jesper Sellgren och Omark hade Luleå ett fast grepp och en 2–0-ledning efter första perioden.

– Vi visade dem direkt att det inte är någon lätt match att komma hit. Vi är påslagna från start, säger Omark.

Även Omarks kedjekamrat Pontus Andreasson börjar komma i gång på allvar och noterades för två assist.

Frölunda vände 0–2 till 3–2 senast mot Malmö så hoppet var inte ute för Roger Rönnberg att bli historisk genom att tangera segerrekordet för tränare.

Ett rekord som mästartränaren Roger Melin, Brynäs, AIK och Linköping bland annat, har på 395 segermatcher.

Rönnberg står på 394.

"Som blöta katter"

I stället gjorde Marcus Hardegård 3–0 i slutet av andra perioden – Luleås andra mål i numerärt överläge i matchen efter att ha gjort tre i den spelformen mot Timrå i torsdags.

– För dåligt. Vi spelar som blöta katter i bland, säger Frölundas Gustav Rydahl till TV4 Play.

Men de blöta katterna skulle torka.

Både Linus Öberg och lagkaptenen Max Friberg reducerade och plötsligt var det match igen.

Jonas Berglund kunde dock säkra hemmasegern definitivt med mål i tom bur 30 sekunder före slutet.

Och Rönnberg fick vända hemåt utan en rekordtangering i sin födelsestad.