Omdiskuterat när "Löven" vann toppmöte

Ett nytänt Björklöven satte stopp för Timrås elva matcher långa segersvit i hockeyallsvenskan. Men Umeålagets 4–2-seger i toppmötet kom efter ett kontroversiellt mål.

Timrås tränare Fredrik Andersson var kritisk över domarnas bedömning i toppmötet med Björklöven. Arkivbild

Ishockey2021-02-05 22:09

Alexander Wiklund gjorde 2–1 för Björklöven i slutet av andra perioden – som Timrå dominerade stort – sedan domarna först underkänt målet.

Men sedan ändrat sig efter videobedömning.

– Det är olika beslut från gång till gång, därför blir man lite upprörd, sade Timråtränaren Fredrik Andersson till C More.

Timråmålvakten Jacob Johansson hade hemmalagets Sebastian Selin över sig när Wiklund skickade in pucken. Men videomåldomaren bedömde att Selin blivit intryckt av Timråbacken Jakob Ragnarsson.

Timråtränaren var mest upprörd över det faktum att domarna inte har tillgång till en tv-skärm i sekretariatet, som i SHL, utan att det är en videomåldomare som tar beslutet.

Alexander Wiklund var dock nöjd med utfallet:

– Domarna är modiga som dömer mål, det är rätt beslut. Men det hade varit enkelt för dem att ta ett lätt beslut och döma bort.

Timrå kvitterade i tredje perioden genom Jacob Blomqvist, men bara 1.25 senare gjorde lagkaptenen Fredric Andersson 3–2 och sedan avgjorde Tyler Vesel i tom bur.

Björklöven, trea i serien, tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna och har inom loppet av ett par dagar slagit både serietvåan Bik Karlskoga borta och ledande Timrå hemma.

Lagen möts på nytt på lördagen, även då i Umeå.

Formstarka AIK fick sin sex matcher långa segersvit bruten av Västerås som vann på hemmaplan med 5–4. Lukas Zetterberg avgjorde i förlängningen.