Omständigt Vimmerby föll i streckmatchen

Vimmerby förlorade streckmatchen mot Nybro med 5-1 – och är kvar under allettanstrecket.

Här har Nybros Eric Lindström gjort 3-1-målet mot Vimmerby.

Ishockey2016-11-12 17:08

Vimmerby var upphaussade inför säsongen och enligt expertisen var det givet att de skulle ta en allettanplats.

Efter förlust med 1-5 mot Nybro är det långt ifrån säkert.

Inför matchen skiljde det två poäng mellan länslagen – och nu drog Nybro ifrån ytterligare och drygade ut avståndet till fem poäng.

Vimmerby är efter förlusten sexa i tabellen med 22 poäng medan fyran Tranås och femman Helsingborg har 24 poäng.

Vimmerby spelade omständigt under hela matchen och hade oerhört svårt att få hål på Nybros samlade försvar. Spelet hackade betänkligt på grund av ett segt, krångligt och stundtals idéfattigt offensivt spel. Inte ens i spel fem mot fyra löste de upp de offensiva knutarna, det gick alldeles för sakta och

Nybro behövde bra stå rätt i sina positioner.

I mitten av tredje perioden vid underläge 1–3 fick de dubbla chanser i power play men utan att lyckas.

Karl Johansson gjorde Vimmerbys reduceringsmål till 1–2 och var lagets bäste spelare tillsammans med målvakten Victor Kokman.

Nybro - VImmerby
Nybro–Vimmerby 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)
Första perioden: 1–0 (11.08) Jesper Bärgård (Rasmus Djerf, Linus Olsson).
Andra perioden: 2–0 (24.43) Jordan Mayer (Martin Olsson), 2–1 (30.59) Karl Johansson, 3–1 (33.16) Erik Lindström (Jordan Mayer, Lukas Hansson).
Tredje perioden: 4–1 (58.07) Jesper Bärgård (Andreas Anarp), 5–1 (58.53) Kim Tallberg (Sebastian Borg, Robin Wengdahl).
Skott: 25–22 (10–7, 7–8, 8–7)
Utvisningar, Nybro: 5x2 min. VH: 2x2 min