VIK ber om hjälp i öppet brev till supportrarna

På fredagsmorgonen publicerade Västerviks IK ett brev till supportrarna på klubbens hemsida där man ber om hjälp och förklarar hur klubben tänker. Det akuta problemet: Det är långt till Östersund.

Västervik IK:s försäljningschef Fredrik Stoltz, infälld i mitten, konstaterar i det öppna brevet att kvalmatcherna mot Östersund innebär långa resor och hotellnätter. Detta samtidigt som man har ett tufft ekonomiskt läge.

Västervik IK:s försäljningschef Fredrik Stoltz, infälld i mitten, konstaterar i det öppna brevet att kvalmatcherna mot Östersund innebär långa resor och hotellnätter. Detta samtidigt som man har ett tufft ekonomiskt läge.

Foto: VT/Bildbyrån

Ishockey2024-03-08 18:16

"Hjälp oss att klara säsongen 2023/2024 så att vi kan fortsätta att se allsvensk hockey i Västervik".

Så inleds brevet på VIK:s hemsida som är undertecknat av klubbens försäljningschef Fredrik Stoltz.

Han skriver att det har varit en hård fajt både sportsligt och ekonomiskt och att man behöver supportrarnas hjälp för att klara kvalmatcherna.

"Vi behöver er alla nu. Bästa sättet att hjälpa klubben är att komma på matcherna".

I brevet förklarar Stoltz vad allsvensk ishockey betyder för Västervik och skriver om hur mycket det är som har hänt sen VIK bildades 1971 och ishallen byggdes 1984.

"Vi har siktet på att lyckas med det omöjliga igen. Mer redo än någonsin".

undefined
Matchserien mot Östersund innebär långa resor och hotellnätter.

VIK har spelat i den nästa högsta serien, Hockeyallsvenskan, i åtta raka säsonger och mött storklubbar som Leksand, HV71, Modo, Brynäs, Djurgården med flera. VIK:s mål är att det ska bli en nionde säsong.

"Det sista året har mycket hänt i klubben. Att utveckla klubben till att bli stabilare, mer livskraftig och progressiv har varit en stor del av vårt fokus denna säsong. Många förändringar har varit kul, utmanande och utvecklande. Samtidigt har en del förändringar varit nödvändiga, men inte så roliga att genomföra", förklarar Stoltz som inte ser några andra alternativ än att spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

"Västervik förtjänar inget annat än det bästa. Vi ska kriga och kämpa hårt, in i sista sekunden i sista perioden i sista matchen".

Med de orden vänder sig Stoltz till supportrarna för att be om hjälp att kunna säkra en plats i Hockeyallsvenskan.

"Play-out innebär många och långa resor till Östersund och nätter på hotell. För det krävs det resurser, resurser vi hoppas att Västervik och dess näringsliv vill hjälpa till med. Alla bidrag kan vara helt avgörande för att lyckas. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans i med- och motgång", avslutar Fredrik Stoltz.

undefined
VIK hoppas kunna vända den vikande trenden gällande publiksiffrorna i ACT-Hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!