Örebro bröt Skellefteås långa svit

Örebro besegrade Skellefteå med 3–2 – och bröt västerbottningarnas långa segersvit. Lagkaptenen Stefan Warg visade vägen när han tryckte in hemmalagets tredje mål, via gästernas kapten, i toppmötet hemma i Behrn arena. –Jag vallade in det snyggt via (Oscar) Möller, säger Örebrobacken och skrattar.

Stefan Warg gjorde det avgörande målet när Örebro bröt Skellefteås segersvit. Arkivbild.

Ishockey2021-02-16 21:43

Wargs Örebro tog en blytung trepoängare i jakten på att behålla topp sex-platsen och såg också till att toppkonkurrentens supertrend stannade på elva raka segrar.

– Den här segern är stor för oss. Vi spelar bra hockey i 60 minuter även om vi får en tuff start. Vi möter ju ligans formstarkaste lag och jag tyckte att vi verkligen matchar dom och långa stunder för vi matchen och förtjänar att vinna, säger Stefan Warg.

Men Örebro fick en mardrömsstart. Redan efter 16 sekunder gjorde Skellefteås Jesper Frödén första målet, och sitt 20:e för säsongen, när han satte pucken under armen på målvakten Jhonas Enroth.

Rask kvittering

Drygt fem minuter in i andra perioden kvitterade Joonas Rask när han direktsköt pucken förbi Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall i powerplay.

Hemmalaget fick sedan en kanonstart i tredje perioden. Efter dryga minuten satte Daniel Muzito-Bagenda 2–1 efter en fin individuell prestation. Örebroforwarden dribblade snyggt på högerkanten innan han vek in och stänkte in pucken i mål.

Och lite senare klev alltså Stefan Warg fram och skickade in 3–1 från backposition, via olycklige Oscar Möller. Och hans backkollega Robin Salo hade då ordnat assist till alla tre Örebromålen denna kväll.

– Möller kommer ut och skymmer ganska bra. Så jag försöker bara se till få pucken förbi honom, den touchar väl honom och ställer väl Gustaf i målet.

– -eller…jag vallade in det snyggt via Möller, kan man också säga.

Missnöjd hemvändare

Stefan Warg är nu uppe i totalt tre fullträffar och att hans senaste mål också kom hemma mot Skellefteå hade Örebrokaptenen koll på.

Efter Wargs mål jagade Skellefteå en reducering och ingen mindre än Pär Lindholm satte till sist 3–2 när gästerna tagit ut målvakten för att satsa på en extra utspelare.

Extra skönt för hemvändaren och stjärncentern Pär Lindholm, som i drygt två säsonger spelat i NHL och senast för Boston Bruins men som nu alltså blev målskytt direkt i sin återkomst i nygamla klubben Skellefteå AIK.

Trots målet var inte Pär Lindholm särskilt nöjd med sin återkomst i Skellefteåtröjan.

– Det var lite knackigt, men det var ju länge sedan jag spelade på den här rinken och så här många minuter. Sen har jag ju varit på resande fot sista dygnen också. Men det var skönt att få en match i sig och förhoppningsvis blir det bättre i nästa.

– Det är klart att det är skönt att bli målskytt direkt i första matchen, men tyvärr räckte det inte hela vägen.