Örebro nära kvartsfinal efter seger

Örebro tog ett jättekliv mot kvartsfinalspel efter 3–2-segern hemma mot Malmö. Och har en poängkung i sitt livs form – som återigen blev matchhjälte och som ser fram emot slutspelet.

Robin Kovacs avgjorde för Örebro. Arkivbild.

Ishockey2021-03-28 17:37

– Jo, jag har en riktigt bra säsong och det roliga börjar snart. Och det är då jag vill vara som bäst, säger Robin Kovacs till TT.

Örebro hade inte spelat match sedan tisdags förra veckan och hade två raka förluster på kontot. Men efter trepoängaren hemma mot Malmö passerade närkingarna Luleå och avancerade till femte plats – och säkrade nästintill topp sex som innebär en direktplats till SM-kvartsfinalerna.

För Örebro återstår en match i grundserien – mot Färjestad och det skiljer nu sex poäng till sjuan Frölunda som har två matcher kvar att spela.

– Jag vet inte exakt hur det ser ut men topp sex är väl i princip klart nu. Det har varit vårt mål hela säsongen att ta en av de här platserna, säger Örebroforwarden Robin Kovacs.

Solomål

Örebro fick en drömstart när Linus Öberg och Borna Rendulic klev fram efter knappt halva första perioden.

Första skar Linus Öberg in framför mål och sprätte upp pucken i första krysset bakom Oscar Alsenfelt som var tillbaka mellan stolparna. Ett par minuter senare ökade Rendulic på ledningen efter rena solonumret med två långa och läckra dragningar.

Malmö kom ut betydligt starkare i den andra perioden. Efter knappt fem minuter reducerade frie Joe Veleno när han fintade bort Örebromålvakten Jhonas Enroth och lade in pucken intill stolpen.

Och 13 minuter in i tredje perioden kvitterade Emil Sylvegård när han stänkte in 2–2 i krysset i powerplay. Men när knappt tre minuter återstod av ordinarie tid klev Kovacs fram som matchhjälte när han skickade in 3–2 med ett distinkt handledsskott direkt efter en tekning.

"Tagit otroliga kliv"

– Det är en tekningsvariant som vi har pratat om och det var skönt att den gick in, säger Robin Kovacs och tillägger med ett leende:

– Jag hörde att de hade pratat om den (varianten) innan matchen.. Och (Emil) Sylvegård är tydligen lite arg nu att de ändå gick på den.

TT: 17 mål från din klubba hittills – och sex poäng på de sex senaste matcherna – har du koll på det?

– Nej, det har jag faktiskt inte. Men som sagt jag försöker bara bidra till laget och tänka på mitt och jobbat hårt på isen och ta ansvar och när man gör det så kommer målen till slut.

TT: Vad är hemligheten bakom din enorma utveckling denna säsong?

– Jag har jobbat mycket med en mental coach och sen har jag jobbat ganska nära tränarna under säsongens gång. Jag har tagit otroliga kliv och mognat som människa.

Och forwarden tror på sitt Örebro i slutspelet.

– Kan vi hitta en bra balans och ta hand om kropparna och hålla oss friska så tror jag absolut att vi kan gå långt. Jag tycket absolut att vi ska kunna gå till en semifinal, och därifrån kan allt hända.