Örebro tar ledigt i storform: "Smakar gott"

Juluppehåll med fem raka segrar i ryggen. Det går bra för Örebro som vann mot Luleå med 4–2 – trots att man fick ett offsidemål emot sig. –Det smakar gott, säger Mathias Bromé i C More.

Mathias Bromé satte det matchavgörande målet. Arkivbild.

Ishockey2022-12-20 21:26

Spelmässigt övertag och i ledning. Örebro var i förarsätet inför tredje perioden i SHL-mötet hemma med Luleå.

Men det blev en mardrömsstart.

Luleå kvitterade redan efter tio sekunder genom Isac Brännström. Men av reprisbilderna att döma borde inte målet ha godkänts då Juhani Tyrväinen var offside när pucken letade sig in i zonen.

Men det blev Örebros kväll, trots allt.

Jesper Sellgren blev av med pucken till William Wikman som serverade Mathias Bromé ett friläge varpå han satte 3–2.

Till slut vann Örebro med 4–2 efter att Oliver Eklind punkterat matchen med minuten kvar att spela. Lagets femte raka seger i SHL.

– Vi hade en jävligt jobbig svacka och torskade mycket. Vi behövde inse vad vi behövde göra. Vi behövde bli snabbare i egen zon och hitta blad lite mer och det har vi gjort, säger Bromé.

Nu spelar Örebro inte i SHL förrän den 3 januari då Närkelaget ska åka till Schweiz för spel i turneringen Spengler Cup.