Örebro tog femte raka hemmasegern

Femte raka hemmasegern efter 3-1 mot Leksand – i en kokande hockeyborg. Då lyfter Örebro mot slutspel och landar på femte plats i SHL-tabellen. –Det blir som en adrenalinkick, man får energi när man kommer ut inför fullsatta läktare igen, sade supertalangen Leo Carlsson till TT.

Örebros Leo Carlsson. Arkivbild.

Ishockey2022-02-12 17:37

Leksand vann komfortabelt med 4–2 i torsdags i Tegera arena. Men redan på lördagseftermiddagen tog Örebro revansch i ”back-to-back”-mötet i en slutsåld Behrn arena där alltså hemmalaget vunnit fem raka med förkrossande 19-4 i målskillnad.

– Skönt att vinna igen med tanke på att vi förlorade mot dom i torsdags. Hoppas det här håller i sig ett bra tag nu. Nu ska vi ju bara köra vidare som vanligt, så ska det nog gå bra, säger en av SHL:s hetaste och mest formtoppade 17-åringar med totalt två mål och fem assist på kontot, Leo Carlsson.

Ett hårt skadedrabbat närkegäng inledde intensivt och piggt. Och efter tolv minuter lyckades Örebroforwarden Nick Halloran peta in matchens första mål bakom målvakten Kasimir Kaskisuo efter ett härligt förarbete av kedjekompisen Leo Carlsson som bjöd på en läcker ”klubba-skridsko”-dragning.

"Det bara skedde"

Det amerikanska nyförvärvet Nick Halloran, som för några veckor sedan anslöt från finska SaiPa, gjorde därmed sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna.

Färjestadsprodukten Leo Carlsson var ödmjuk när dragningen kommer på tal.

– Nja, det var inte så mycket tanke där faktiskt, men såg ”Nicky” komma där till höger. Jag tappade den på slutet så det var skönt att ”Nicky” fick tag i den och gjorde mål.

TT: Är det någonting som du tränar på?

– Nä, egentligen inte, det bara skedde liksom, skulle jag påstå.

TT: Allt bara sker för dig just nu.

– Ja, typ, nästan så, det är mycket som sker av sig själv just nu, säger han och tillägger:

– Jag känner att jag har mycket bättre självförtroende nu jämför med i början. Jag är starkare med pucken och så.

"Bara kul liksom"

Och att kliva in inför en öronbedövande och fullsatt hemmapublik är inget som får den gallerförsedda ynglingen att darra.

– Efter första bytet är nervositeten helt borta, om jag ska vara ärlig. Det här är ju bara kul liksom.

En kvart in i mittperioden ökade Juuso Puustinen på ledningen när han direktsköt in 2-0 i krysset från slottet – efter en chanspassning från landsmannen Jani Lajunen.

Tio minuter in i tredje perioden reducerade Leksands Carter Ashton på en retur i powerplay och gjorde då sitt sjunde mål för säsongen.

Gästerna jagade sedan en kvittering framför Örebros storspelande målvakt Jhonas Enroth som radade upp superräddningar på slutet och kom upp i 97 i räddningsprocent.

Istället kunde Oliver Eklind sätta 3-1 i tom bur i slutminuten – i Behrn arena som blivit rena skräckplatsen för Leksand - då dalalaget sedan återkomsten till SHL 2019 bara vunnit en match på de åtta senaste i Örebro inklusive fjolårets kvartsfinalserie.