Örebro "tvingas" till åttondel – trots vinst

Örebro besegrade Skellefteå med 3-1 i SHL:s högdramatiska slutomgång. Men närkegänget hamnade precis utanför topp sex - och då är det play in som gäller. –Vi får skylla oss själva, vi har haft flera chanser att göra bättre matcher och bättre resultat. Det är vad det är, säger tränaren Niklas Eriksson.

Örebros målvakt Jhonas Enroth. Arkivbild.

Örebros målvakt Jhonas Enroth. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-03-24 21:29

Han tänker bland annat på tisdagens möte med Linköping då Örebro hade topp sex i egna händer - men laget föll ihop och vände hem med en blytung förlust.

Fast på torsdagskvällen tog alltså Örebro revansch och besegrade Skellefteå – men trepoängaren räckte inte till topp sex då Färjestad samtidigt ordnade en poäng mot Växjö och knep den sista direktkvartsfinalplatsen.

Ställs mot Färjestad

TT: Redan på lördag har ni istället Brynäs i åttondelsfinal – hur ser du på möjligheten att gå långt ”bakvägen”?

– Det är ju tuffare, absolut. Man får spela två eller tre matcher först och sen ska man direkt in i en kvartsfinal, det är väl inte så många lag som lyckats med det. Men då får man väl se det som en utmaning istället. Så länge man är med i racet så har man ju en chans.

Skellefteå som till sist slutade trea i grundserien ställs mot Färjestad i kvartsfinal – och tränaren Robert Ohlsson är optimistisk.

– Ser jag till 52 omgångar, vi kommer trea och får möta Färjestad i kvartsfinal. Det är taget vi är redo, vi kör, säger Skellefteå AIK:s tränare på presskonferensen.

Tredje perioden blev mållös

Gästerna från Västerbotten inledde målskyttet efter halva första perioden när Jonathan Johnson dundrade in pucken förbi Örebromålvakten Jhonas Enroth i spel fyra mot fyra.

Men kort därefter kvitterade Linus Öberg på en målvaktsretur i powerplay .

I slutat av den andra perioden siktade sedan Örebroforwarden Elias Ekström elegant in 2-1 i nättaket – återigen i powerplay. Och exakt en minut senare skickade lagkapten Rodrigo Abols in nästa puck bakom målvakten Gustaf Lindvall. Tredje perioden förblev därefter mållös.

– Jag tycker att vi börjar växla upp efter powerbreaket i andra. På något sätt repar vi mod, mycket tack vare att vi får de här målen i andra perioden, sen kan vi spela på resultatet. Tredje perioden är ändå stabil från vår sida, säger Niklas Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!