Oron i Vimmerby Hockey: "Vi är inställda på det"

Sju av Sveriges regioner omfattas av hårdare restriktioner, efter en ökad smittspridning. Småland omfattas inte av de skärpta allmäna coronaråden – än. Men Vimmerby Hockey tror att det finns en risk för att publikgränsen sänks till 50 igen. "Det känns ganska logiskt nu när läget är som det är", säger klubbens vice ordförande Anders Kostenius.

VH ser en risk för att publikgränsen sänks igen.

VH ser en risk för att publikgränsen sänks igen.

Foto: Karl Edgren

Ishockey2020-11-03 16:05

Ishockeysäsongen inleddes med en gräns på 50 personer i publiken för klubbarna. Sedan kom glädjebeskedet att gränsen höjs till 300. Men nu har smittspridningen i samhället ökat igen och allt fler regioner tvingas till striktare restriktioner. Grannregionen Jönköping är en av de som bland annat tvingats sänka publikgränsen igen. Det är inte omöjligt att Småland gör detsamma inom kort.

– Ja, vi har väl varit oroliga för det hela tiden och risken finns att det blir 50 personer igen någon gång framöver, säger Vimmerby Hockeys vice ordförande Anders Kostenius. 

I Småland är det fortfarande grönt ljus för att släppa in upp till 300 personer på idrottsevenemang. VH räknar med att kunna släppa in så många under onsdagens hemmamatch mot Halmstad, även om intresset inte är skyhögt.

– Det är inte fullt än och det finns platser kvar till matchen. Det beror säkert på att vi har svårt att få dit äldre personer och folk som är i riskgrupper, som ofta brukar komma annars. De går inte till matcherna nu, helt enkelt, säger Kostenius, och säger att man är inställda på att publikgränsen i Småland kan sänkas:

– Vi är definitivt inställda på det och det känns ganska logiskt nu när läget är som det är. Men vi tar det dag för dag. Vi börjar bli vana nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!