OS-spelarna bakom Linköpings vändning

Ett dygn efter 1–7-utklassningen borta mot Brynäs tog Linköping revansch efter att ha vänt och vunnit med 4–3 borta mot Leksand i SDHL-ishockeyn. Blivande OS-spelarna Linnea Johansson och Jessica Adolfsson var två av spelarna bakom vändningen med varsitt mål.

Linköpings och Damkronornas Jessica Adolfsson gjorde mål och assist i 4–3-segern borta mot Leksand efter OS-uttagningen. Arkivbild.

Ishockey2022-01-19 20:25

På onsdagseftermiddagen tog Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg ut ishockeytruppen till vinter-OS i Peking i februari.

Några timmar senare gjorde flera av de uttagna spelarna väsen av sig i Sveriges högstaliga SDHL.

Backen Jessica Adolfsson, ett mål och en assist, och forwarden Linnea Johansson, ett mål, låg bakom Linköpings vändning från 0–2-underläge till 4–2-överläge och 4–3-seger borta mot Leksand.

Adolfsson spelade först fram till Johanssons 2–2-mål 7.23 in i andra perioden. Prick tio minuter in i tredje satte Adolfsson själv 4–2-målet som skulle visa sig bli avgörande. Leksand reducerade därefter men LHC:s kanadensiska målvakt Stephanie Neatby såg till att östgötskorna tog samtliga tre poäng i matchen.

Linköpings andra SDHL-match på lika många dagar var bara början på en intensiv vecka då laget spelar fyra matcher på fem dagar. På torsdagen är det vilodag före hemmamatcherna mot samma motståndare som tidigare under veckan, Brynäs (fredag) och Leksand (lördag).