Oscars härliga fullträffar: "Skönt att göra mål"

Pang: ett snärtigt skott i nättaket. Pang: ett skott i öppen kasse. Vips så var Oscar Gustafsson matchvinnare för VH i derbyt mot Tranås. "Skönt att göra mål", säger tvåmålsskytten med ett brett leende efter segern med 62.

Oscar Gustafsson gratuleras efter att av sina två mål i matchen.

Oscar Gustafsson gratuleras efter att av sina två mål i matchen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-11-18 22:09

Tranås tryckte på hårt för att nå en kvittering. Då kom målet som frälste Vimmerby Hockey. Och det var ett vackert mål, som rutinerade duon Oskar Carlsson och Jakob Karlsson låg bakom. 

– Det var snyggt. Jag fick med mig pucken i bra fart och så lyckades jag hänga dit den, säger Oscar Gustafsson om sitt viktiga 4–2-mål i 55:e minuten. 

Glädjen var påtaglig efter målet:

– Ja, det satt för jäkla skönt i det läget. Vi var ganska tillbakatryckta i sista perioden. 

Av bara farten gjorde snabbskrinnaren från Värmland även 5–2 och såg definitivt till att punktera matchen mot rivalerna från Tranås. Han gjorde det i öppen kasse. 

Det kunde också ha blivit ett tredje kort efteråt...

– Ja, haha. Jag fint ett bra läge i slottet, men då sköt jag i magen på målvakten. 

Hur upplevde du matchen?

– Det var mycket upp och ner. Tranås tryckte på hårt ibland, men det var grymt starkt av oss att kunna vinna. Jag tycker att vi har ett jämnt lag där alla kan producera framåt. 

Nu väntar nya tuffa matcher för Oscar Gustafsson och Vimmerby. På kort tid väntar topplagen Troja, Karlskrona och Nybro. VH har revansch att kräva på alla tre lagen efter förlusterna tidigare i höstas. 

– Det känns bra att ha med den här vinsten i ryggen. Det ger oss också förhoppningsvis energi inför matcherna som väntar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!