Oskarshamn skrällde – bortaslog Rögle i kvarten

Rond ett i bäst av sju. Då skrällde Oskarshamn och vann första kvartsfinalen med 2–1 mot Rögle – på bortais.

Robin Norell avgjorde det första kvartsfinalmötet mellan Oskarshamn och Rögle. Arkivbild.

Ishockey2022-03-31 21:17

Seriesegraren Rögle, med lite vila i benen, var åter i spel när kvartsfinalerna inleddes. Annat var det för Oskarshamn, som tidigare i veckan tog sig vidare till kvarten efter att ha besegrat Leksand i åttondelen.

Bra målvaktsspel gjorde att det var mållöst efter första perioden.

Hemmalagets Daniel Zaar var ytterst nära att ge Rögle ledningen i början av andra, men utsidan av stolpen var i vägen.

Till slut kom kvällens första mål, signerat gästande Oskarshamn.

Cameron Brace hittade in till Hynek Zohorna med en finfin pass i powerplay och från nära håll skickade Zohorna in 1–0 för bortalaget. Målet var IKO:s första någonsin i en kvartsfinal.

1–0 till Oskarshamn inför tredje.

Knappt två minuter in på tredje kom kvitteringen. Även den i powerplay. Dennis Everberg stötte bara in pucken framför buren, framspelad av Adam Tambellini.

Men glädjen i Catena Arena varade inte länge – för två minuter senare prickade Robin Norell in 2–1 för Oskarshamn.

Rögle jagade kvittering, jagade förlängning, men smålänningarna höll undan och skrällvann med 2–1 på bortais.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas på lördag, då i Oskarshamn.