Oskarshamn vinnare i höstens målkalas

Oskarshamn mot Skellefteå blev SHL-säsongens hittills målrikaste match. Hemmalaget levererade de flesta baljorna. –Jag tror inte att jag upplevt något liknande sedan juniorhockeyn, säger lagkaptenen och tvåmålsskytten Jonas Engström om den målkavalkad som hans Oskarshamn till slut vann med 8–5.

Jonas Engström, en av flera målskyttar när Oskarshamn slog Skellefteå med 8–5. Arkivbild.

Ishockey2021-11-27 20:30

Matchen bjöd redan från början på fartfylld ishockey med öppna målchanser i parti och minut. Skellefteå tog ledningen två gånger om, genom mål av Jonathan Pudas respektive Jonathan Johnson. Kim Rosdahl samt Jonas Engström var spelarna bakom Oskarshamns båda kvitteringsmål. Lagkapten Engströms 2–2-mål var resultatet av en läcker soloåkning genom anfallszon.

– Jag hade bra kräm i benen och vred på. Jätteskönt mål, säger han till TT.

Bara 18 sekunder efter Engströms solomål satte Robin Norell Oskarshamn i ledning för första gången i matchen.

Lagkaptenen tvåmålsskytt

Målen fortsatte att trilla in under upptakten av den andra perioden. Jonas Engström (igen) samt Patrik Karlkvist i Oskarshamn och Simon Robertsson samt Melker Karlsson i Skellefteå antecknade sig samtliga i målprotokollet.

– Jättekul att få utdelning på chanserna man skapar, säger Jonas Engström.

Nästa mål dröjde till 4.46 in i den tredje perioden. Veteranen Joakim Lindström, som fyller 38 år den 5 december, prickade in Skellefteås kvittering i powerplay.

– Bra passning, jag får lite yta och lyckas hitta nätet, säger Lindström till TT efter sitt fjärde SHL-mål i höst.

"Kul på tv"

Men bara några minuter senare gjorde Hynek Zohorna 6–5 till Oskarshamn. När 2.29 återstod att spela av tredje perioden valde Skellefteås tränare Robert Ohlsson att plocka ut målvakten Gustaf Lindvall i ett sista försök att få poäng med på lagets långa hemresa norrut. Då passade såväl Fredrik Olofsson som Philip Samuelsson på att skicka in pucken i den tomma kassen.

– Matchen kunde gått åt båda hållen målmässigt, men vi drog det längsta strået. Det var nog kul att se den här matchen på tv, även om många säkert hade ont i magen, säger Jonas Engström.

Inom Skellefteå, som före utflykten till Småland noterat tre raka segrar, kunde man bara konstatera fakta.

– Åtta mål bakåt, det är alldeles för mycket om man ska vinna hockeymatcher. Vi får kolla på målen vi släpper in och se vad vi kan göra bättre i nästa match, säger Joakim Lindström.