Oskarshamnsduon körde över jumbon

Tabelljumbon Malmö fick chansen, men när Oskarshamn-duon Tyler Kelleher och Jan Ordos tog spelet till en högre nivå i de två sista perioderna var de chanslösa. Hemmalaget vann med 4-1, vilket innebär Malmös femte raka förlust.

Oskarshamns Tyler Kelleher, när lagen möttes i januari i år. Idag blev han matchhjälte. Arkivbild.

Ishockey2020-10-24 20:25

Om den första perioden i SHL-mötet under lördagskvällen var Malmös, var den andra och tredje Oskarshamns. Skillnaden var bara att Oskarshamn fick med sig fyra mål från sina chanser, medan Malmö - trots att de ägde spelet fler gånger än vad man kunnat vänta sig sett till tabellställningen - fick nöja sig med att genom Christoffer Forsberg peta in pucken en gång bakom Oskarshamns Tex Williamsson.

Och hemmalagets mest uppmärksammade stavades Tyler Kelleher - 25-åringen stod för ett mål och två assist på hemmaplan och ett genomgående, stabilt och offensivt spel.

Jan Ordos blev målrikast med två mål för Oskarshamn, men Nolan Zajac var först.

För Malmö, som kom till matchen med fyra förluster och en förhoppning om att vända trenden, befäster kvällens nederlag bottenplatsen i tabellen ytterligare. Trots ett par tydliga målchanser, framförallt i den första perioden.

– Vi får inte betalt, eller, man tar betalt, och idag gör vi inte det, säger Joakim Fagervall, Malmötränaren, till C More efter matchen.