Österrike avgjorde på straffar

Österrike kvitterade mot Tjeckien med drygt 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid och kunde sedan avgöra på straffar. Matchen slutade 2–1 till Österrike.

Österrike vann över Tjeckien på straffar.

Ishockey2022-05-17 18:13

En sen kvittering tog matchen mellan Tjeckien och Österrike till förlängning och straffar. De förstnämnda hade ledning efter att Roman Cervenka, assisterad av Matej Blumel och Tomas Kundratek, skickade in 1–0-målet efter 17.59 minuter av första perioden.

Men med drygt 40 sekunder kvar av matchen kvitterade Österrikes Brian Lebler, assisterad av Dominique Heinrich och Peter Schneider, och gav laget åtminstone en poäng.

Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra.

Där gjorde Peter Schneider det enda målet och gav Österrike vinsten och två poäng.

På torsdag ställs Tjeckien mot Lettland och Österrike möter Lettland på fredag.

Österrike ligger därmed på en femteplats med tre poäng efter vinsten och Tjeckien ligger på en fjärdeplats med fyra poäng.

I grupp B är Finland tabelletta med nio poäng och på andraplats, med en match mindre spelad, ligger Sverige med sex poäng.