Östmans kanonform avgjorde mot Kumla

Kalle Östman låg bakom Vimmerbys seger mot Kumla och var inblandad i allt. Det riktigt lyste om honom på och utanför isen. – Jag känner mig i väldigt bra form, säger han efter 3–1-segern mot Kumla.

Foto:

Ishockey2017-01-22 18:43

Vimmerby Hockey fick stora rubriker den senaste veckan.
Förra söndagen sparkade Vimmerby tränaren Jeff Hällegard på grund av för dåliga resultat.
Däremot valde klubben att satsa vidare på den assisterande tränaren Eric Karlsson och ta in Krister Ström och Tobias Jahr i båset.
Rent hockeymässigt blev det en kanonvecka för Vimmerby som inkasserade två segrar – 2–1 mot Nybro i onsdags och 3–1 mot Kumla i går kväll.
– Stämningen i gruppen har varit jättepositiv hela tiden. Gruppen fick nog en extra boost efter förändringarna, vi började om från noll och har verkligen fått en nystart. Nu har vi börjat bra och så vill vi fortsätta, säger Kalle Östman.
Allra gladast efter segern i Närke var nämnde Östman. Det fullkomligt lyste om forwarden som tycktes vara i gott slag och visade många fina aktioner och en räcka snirkliga dribblingar som gladde.
Han dubblerade och lade ner ett jättejobb i båda riktningarna.
– Jag spelade vartannat byte, det var lätt över 20 minuters istid. Det är kul att spela så mycket, jag blir bättre av det. Jag känner mig pigg i kroppen och är bra tränad, säger Kalle Östman. 
Sex fina minuter i andra perioden lade grunden till segern, då gjorde Vimmerby samtliga sina tre mål.
– Vi fick ju inte hål på dem i början och tidigare har det blivit så att vi spelat sämre men nu höll vi uppe spelet och hade bra tålamod, då kommer målen. När vi fick in det första målet blev vi lite mer avslappnade och sen kom tvåan och trean snabbt. 

Kalle Östman assisterade till de två första målen och styrde in det tredje. Nio poäng (3+9) har det blivit i allettan och med det är han poängbäst i VH.
– Jag gjorde en bra grundserie och kände verkligen det. Samtidigt visste jag att jag har mer inom mig, det tycker jag att jag fått ut. Jag vill vara en spelare som kan användas överallt på isen.

Halva allettan är nu spelad – Vimmerby ligger åtta med elva poäng, fem poäng ner till Borlänge under strecket.  
– Vi kan inte sväva iväg bara för att vi har två raka, vi jobbar oss underifrån och upp igen.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!