Ineffektivt VH förlorade derbyt: "Segt och tråkigt"

Det studsar verkligen inte Vimmerby Hockeys väg för tillfället. Samtidigt har man fortsatt förtvivlat svårt att få in pucken i mål. Att laget inte lyckades spräcka nollan i länsderbyt borta mot Nybro får nästan ses som ett under. "Tyvärr är det lite bristande i avsluten nu", suckar tränaren Hampus Sylvegård efter 3–0-förlusten.

Hampus Sylvegård tvingades konstatera att hans Vimmerby Hockey inte räckte till i derbyt mot Nybro.

Hampus Sylvegård tvingades konstatera att hans Vimmerby Hockey inte räckte till i derbyt mot Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-10-14 22:08

Det var en märklig förstaperiod som utspelade sig i Liljas Arena på fredagskvällen. Vimmerby Hockey tryckte gasen i botten och körde över hemmalaget. Skottstatistiken efter 20 minuter säger det mesta... 2–17!

Ändå stod det 1–0 på resultattavlan, efter att Simon Ericsson prickat in periodens första och enda mål efter drygt elva minuter.

– Vi trycker ner Nybro hela första och det är inget snack om saken. Vi spelar ut dem, sammanfattar VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Hur känns det då att behöva gå in till omklädningsrummet med ett underläge?

– Det är klart att det är segt och tråkigt. Men jag tycker ändå att vi hade tålamod. Det fanns liksom ingen anledning att förändra något när vi spelmässigt gjorde det så bra.

Även om den andra och tredje perioden inte vägde över lika tungt i VH-favör när det kommer till spelövertag, så var det ändå tydligt att pucken inte ville in. Samtidigt stod Pontus Eltonius i Nybros mål för en jättematch.

Är det en fråga om självförtroende?

– Så är det. Man spänner sig kanske lite extra när läget kommer och det är inte lika naturligt som det varit innan. På försäsongen på tycker jag ändå att vi var väldigt effektiva. Tyvärr är vi inte det just nu, säger Sylvegård, som fortsätter:

– Sen tycker jag att vi också gör det för enkelt för målvakten. Vi måste få in fler gubbar framför kassen. Tyvärr är det även lite bristande i avsluten.

Simon Ericsson passade också på att göra 2–0, i slutet på den andra perioden. Faktum är att det målet innebar att Vimmerby hamnat i ett tvåmålsunderläge i alla sina fem seriematcher den här säsongen. Först mot Tyringe, sen mot Troja, Kalmar, Mörrum – och nu Nybro.

Vad beror det på, tror du?

– Ja, det har man funderat på länge och jag vet inte vad svaret är. Självklart finns det en anledning till det, eftersom det hänt i fem matcher nu. Det handlar om att man någonstans måste få utdelning framåt, vilket vi inte får, säger tränaren när han reflekterar över den dystra statistiken.

När Jesse Pelamo punkterade tillställningen i Liljas Arena i den tredje perioden var det tack och godnatt för VH. Hampus Sylvegård är däremot inte orolig för framtiden, trots 3–0-förlusten som nu innebär fyra raka torsk.

– Det hade varit en sak om vi spelat dåligt och inte varit med spelmässigt. Då hade vi självklart behövt rannsaka oss själva. Visserligen får man rannsaka sig själv oavsett hur det går. Men vi spelar bra större delen av matchen och ska ha tålamod i det vi gör.

Är det ett budskap du försöker förmedla till spelarna, att försöka ha tålamod?

– Ja. Vi ska inte hålla på och ändra något när det ser ut som det gör spelmässigt.

På onsdag väntar nästa uppgift, då Kallinge/Ronneby gästar Vimmerby ishall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!