Oväntad matchhjälte för Västervik

Efter vissa besvär lyckades Västervik besegra jumbon Södertälje med 3-1. Gladast av alla: inlånade junioren Jonathan Rodensjö – som gjorde det viktiga 2-0-målet. – Det var sjukt skönt, säger 18-åringen.

Jonathan Rodensjö gjorde 2–0 för Västervik. Foto: Viktor Allvin

Jonathan Rodensjö gjorde 2–0 för Västervik. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-02-03 21:19

De senaste tre säsongerna har Järfällakillen Jonathan Rodensjö tillhört Linköpings HC:s organisation. Han spelar mestadels i klubbens J20-lag, men det har även blivit några inhopp i SHL.

I torsdags fick Rodensjö information om att han skulle bli utlånad till samarbetsklubben Västerviks IK.

– Så det var bara att hoppa in i Jonas Franssons bil och hänga med, haha! För mig personligen är det jätteutvecklande att spela seniorhockey och känna på Hockeyallsvenskan. Jag vill lära mig så mycket som möjligt.

Rodensjö tackade för förtroendet genom att bli stor matchhjälte mot Södertälje.

Vid ställningen 1-0, en bit in i den tredje perioden, pricksköt han in 2-0 bakom duktige Alexander Sahlin i SSK-målet.

– Jag såg att det var en ren yta framför mål. Victor Öhman hittade mig med en perfekt passning, sedan var det bara att trycka dit den.

Även om Södertälje reducerade och låg på för en kvittering lyckades Västervik hålla undan och ta tre mycket viktiga poäng. Mats Fröshaug satte 3-1 i öppen bur.

Efter matchen fick Jonathan Rodensjö mycket beröm av tränaren Mattias Karlin.
– Jonathan gjorde det jättebra. Det är en stark forward som vill mycket, säger Karlin.

Hur blir det med Rodensjö framöver?

– Det står lite grann i stjärnorna. Det vi vet är att Jonathan ska spela med LHC:s J20-lag redan imorgon. Sedan får vi se hur det blir, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Sett över 60 minuter var det rättvist att Västervik vann över Södertälje.

Det var en match som ändrade karaktär flera gånger. VIK inledde piggt och anföll med både fart och finess. Hemmalaget sköt hela 17 skott i den första perioden – utan att göra mål.

– Jämfört med den förra matchen mot Almtuna var det ett stort fall framåt. Och lustigt vore väl annars, säger Mattias Karlin.

Tack vare ett par VIK-utvisningar kom Södertälje in i matchen. Faktum är att Västervik bara mäktade med fem skott på mål i den andra perioden. Därför kom Oskar Drugges 1-0-mål, efter 38:10, något oväntat.

I den sista perioden var alltså dags för Jonathan Rodensjö att presentera sig för hemmapubliken. Hans 2-0-mål var både snyggt och matchavgörande.

Men den oväntade hjälten hann inte njuta speciellt länge...

– Nu är det bara att åka hem till Linköping igen och ladda för nästa match. Vi åker till Mora klockan 7:00 på lördagsmorgonen, säger Jonathan Rodensjö med ett stort leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!