Ovetjkin upp på Espositos nivå

Bara fem spelare genom alla tider har gjort fler mål i NHL än Alexander Ovetjkin. Men Washingtons ryske stjärna tar lätt på statistiken. –Vi spelade stabilt och satte våra chanser och vann, säger han efter 6–0 mot Buffalo och sitt egna 717:e mål i ligan.

Washingtons Alex Ovetjkin firar sitt 717:e mål i den nordamerikanska ishockeyligan.

Ishockey2021-03-16 04:43

Nicklas Bäckström gjorde mål, Alexander Ovetjkin likaså och till slut kunde Washington köra över ett krampaktigt Buffalo med 6–0.

För Ovetjkin var målet i tredje perioden hans 717:e i NHL och den ryske stjärnan har därmed tangerat legendaren Phil Espositos målskörd under dennes långa karriär. De båda delar nu sjätte plats på alla tiders lista över den nordamerikanska hockeyligans målskyttar.

– Det är självklart fint sällskap att vara i. Men jag försöker bara göra vad jag ska, sätta mina chanser och gå vidare, säger Ovetjkin på presskonferensen efter matchen.

Själva målet, som betydde 6–0, var inte ett av stjärnans mest sprakande. Stort Buffaloslarv vid blålinjen öppnade för en ny anfallsvåg och omarkerad kunde Ovetjkin till synes enkelt hitta nätet.

– Jag har haft bra chanser i nästan alla matcher och ibland går den in, ibland inte. Jag gjorde bara mitt jobb. Just nu är det viktigt att hitta rytmen när vi kontrollerar pucken och går framåt, kommenterar han själv målet.

Buffalo, som inte har vunnit sedan 23 februari, höll liv i matchen i en dryg period innan Nicklas Bäckström gjorde 2–0 och det mesta av kamp och nerv försvann.

Men om Buffalo blev en överkomlig uppgift för formstarka Washington väntar värre motstånd natten till onsdag, svensk tid, när New York Islanders kommer till huvudstaden – med nio raka segrar i bagaget.

– Det är bra gjort av dem. Men jag har ingen vidare koll på tabellen. Vi ska ta de poängen, alla poäng räknas när serien summeras, säger Ovetjkin lugnt.