På is igen efter skadan

För drygt tre veckor sedan föll han med stora smärtor ihop på isen i matchen borta mot Västerås, med en rejäl muskelbristning i baksidan på ena låret. Nu är han på väg tillbaka, Västerviks IK:s poängkung Joacim Hedblad. – Jag hoppas kunna gör comeback borta mot AIK i nästa vecka, säger han till vår tidning efter torsdagseftermiddagens träning.

REDO. Efter drygt tre veckors skadefrånvaro var Joacim Hedblad igår tillbaka igen på isen.
Foto: Mikael Kindman

REDO. Efter drygt tre veckors skadefrånvaro var Joacim Hedblad igår tillbaka igen på isen. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Ishockey2016-12-09 09:00

Prognosen efter bristning i baksida lår brukar lyda på en konvalescenstid på tre till sex veckor. Så det har gått fort för ”41:an” att komma tillbaka.

– Jag gick ju på is redan under förra veckan, men så åkte jag ju på magsjuka i måndags och missade några dagars viktig träning.

Två chanser till comeback

– Jag är väl på ungefär 80 procent av mitt max just nu, men med någon veckas träning till kan jag nog vara aktuell för att spela match – om jag blir uttagen, säger han.

Till lördagens match borta mot Tingsryd är det alltså inte aktuellt med någon Hedblad i laget, men i nästa vecka finns det två chanser till comeback för poängkungen; onsdag borta mot AIK och fredag hemma mot Almtuna.

– Jag har försökt skynda långsamt för att inte slå upp skadan igen, så jag ökar litegrann efterhand, men snart är jag förhoppningsvis på 100 procent igen.

Blandat och gett

Hedblad är förstås nöjd med VIK:s andraplats efter 25 omgångar, men han tycker att det har ”blandats och getts” lite för mycket de senaste veckorna.

– Vi gjorde jättebra matcher borta mot Oskarshamn och hemma mot Timrå, men lite sämre hemma mot Vita Hästen och Karlskoga.

Endast Conny Strömberg (sjuk) missade torsdagseftermiddagens träning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!