På väg mot kvalserien

Virserum vann den första playoff-matchen mot Frosta HC.

Backen Alexander Andersson gjorde två av målen.

Ishockey2017-02-23 21:07

Torsdagskvällens match i skånska Höör slutade 8-4 till VSGF. Efter slutsignalen var tränaren Fredrik Pettersson mycket glad:

– Riktigt skönt! Nu har vi skaffat oss ett perfekt läge inför fortsättningen.

Virserum inledde dock matchen lite ängsligt. Frosta hade ledningen med både 2-0 och 3-1.

– Första halvan av matchen var sådär från vår sida. Vi bjöd på ett par mål och var lite flaxiga i egen zon, säger Fredrik Pettersson.

VSGF spelade upp sig ju längre matchen gick och i den tredje perioden var det klasskillnad. På drygt två minuter förvandlades 4-4 till 4-7.

– De orkade inte hänga med utan drog på sig flera utvisningar. Det kändes väldigt stabilt.

Christoffer Velander, Alexander Andersson, Andreas Lundgren och Simon Dahl gjorde två mål vardera. Defensivt skicklige centern Kalle Torstensson var bäst.

På lördag möts lagen igen – i Virserums Ishall. Då kan VSGF säkra en plats i "Kvalserien till division två". Om det krävs en tredje match spelas även den i Virserum, på söndag.