Snabba ryck för Linder: "Inget jag hade räknat med"

Jakob Heljemo in. Sebastian Linder ut. Det blev kontentan av den spelarrockad som skett i Vimmerby Hockey de senaste dagarna. För Linder kom beskedet överraskande: "Det var nästan lite chockartat och inget jag hade väntat mig".

Sebastian Linder är inte längre en del i Vimmerby Hockey. Nu söker forwarden ny klubb.

Sebastian Linder är inte längre en del i Vimmerby Hockey. Nu söker forwarden ny klubb.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-14 06:30

Det är snabba puckar i hockey. Snabbskrinnande Stockholmskillen Sebastian Linder vet. Från att ha varit fullt ordinarie i Vimmerby under hösten, är han numera klubblös och hemma i huvudstaden igen.

Här berättar 21-åringen om bakgrunden och hur han känner inför förändringen:

– Jag hade varit sjuk i en vecka och kom tillbaka till Vimmerby på söndagskvällen. Sen fick jag ett mess och frågan om jag kunde komma på ett möte. Och där se de att de tagit in en annan spelare (Jakob Heljemo). Först förstod jag inte riktigt vad de menade, om jag skulle fortsätta att träna och så. Men vi var ganska eniga, VH och jag. Det var dags för mig att lämna, säger Sebastian Linder från bostaden i Liljeholmen.

Fick du några indikationer innan?

– Nej, det kom lite som en chock. Det är förstås jättetråkigt att det blev som det blev. Jag har trivts kanon, på alla sätt och vis. Det här var inget som jag räknat med, men det är så verkligheten är. Dessutom lämnade jag jobbet som elevassistent på Brännebro skola i Gullringen. Rektorn var väldigt förstående för min situation och att jag ville flytta.

Vad händer för dig nu?

– Jag har pratat med olika klubbar, men känner ingen jättestress. Det är en bra tid att vara klubblös då serierna inte är igång just nu. Jag har kontakt med klubbar både inom och utom landet. Det är skönt att ha alternativ. Jag kommer att träna på is med min moderklubb Flemingsberg innan det löser sig med ny klubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!