Palat avgjorde för Tampa Bay i slutminuten

Med 42 sekunder kvar av matchen slog Tampa Bays Ondrej Palat in segermålet i semifinalserien mot New York Rangers i NHL-ishockeyn. –Palat är den tysta killen som ger allt i varje byte, säger tränaren Jon Cooper.

Tampa Bays vänsterforward Ondrej Palat sköt hemmalaget till seger.

Ishockey2022-06-06 00:55

New York Rangers öppnade bäst när semifinalserien flyttade till Florida och Tampa Bays hemmaplan.

Mika Zibanejad gjorde sitt tionde slutspelsmål. Som flera gånger tidigare skedde det i powerplay via ett direktskott från vänstra tekningscirkeln.

Två minuter senare försökte den 29-årige centern sig på en repris i ett nytt Rangers-powerplay. Men den här gången stod Andrej Vasilevskij i Tampamålet i vägen. Men Chris Kreider plockade upp returen och slog in den, vilket innebar att Zibanejad även fick med sig en assistpoäng, hans 14:e i slutspelet, från mötet.

"Fick med sig publiken"

Även de följande två målen skedde i numerärt överläge, men den här gången tillhörande hemmalaget. Nikita Kutjerov reducerade strax efter Kreiders mål – assisterad av Victor Hedman, medan kvitteringen kom från Steven Stamkos i början av sista perioden.

Stärkta av hemmapubliken pressade Tampa Bay på i perioden för segern.

– De fick momentum och fick med sig publiken, säger Mika Zibanejad vid pressträffen efter matchen.

Kanske hade Rangers i backspegeln kunnat vänta ut stormen bättre, enligt honom.

– Vi får lära oss och gå vidare, säger Zibanejad.

Palat matchvinnare

Med 42 sekunder kvar av matchklockan avgjorde sedan Ondrej Palat för Tampa Bay, efter tjusigt passningssamarbete med Kutjerov och Hedman. Tampas tränare Jon Cooper var minst sagt nöjd med den 31-årige tjeckiske matchvinnaren.

– Han har den där förmågan att spela som en arbetargrabb bland kostymnissar, och det är en jättebra egenskap att ha, säger Cooper.

Rangers har en ledning med 2–1 i semifinalserien, som avgörs i bäst av sju matcher.