Pangstart för VH – körde över TAIF: "Viktigt att sätta standard"

Vimmerby Hockey rivstartade säsongen genom att krossa rivalen Tranås AIF på bortais. VH kom ur startblocken med rejäl fart och släppte aldrig in hemmalaget i matchen. "Det är viktigt att sätta en standard direkt", säger nye tränaren Peter "Piva" Johansson efter 5–0-segern.

Vimmerby Hockey fick en pangstart med tre obesvarade mål i första perioden.

Vimmerby Hockey fick en pangstart med tre obesvarade mål i första perioden.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-08-09 22:01

Det dröjde bara 27 sekunder innan första VH-målet för säsongen var gjort. Eddie Levin satte dit pucken, och fortsatte sin fina form från kvalserien. Självklart skönt för en forward att dra igång målskyttet direkt.

– Det är det verkligen, så man inte har glömt bort hur man gör mål över sommaren, säger Levin med ett brett leende.

VH gasade på rejält i matchinledningen, för i den femte matchminuten gjorde faktiskt VH två mål. 2–0 kom genom Isac Andersson och 3–0 genom nyförvärvet Kevin Wennström.

Då undrade man var den här kvällen skulle sluta. Efter 60 minuters spel visste vi. VH hade då lyckats ta en ruggigt stabil seger med 5–0, efter att Eddie Levin gjorde sitt andra för dagen och nye backen Jesper Broeng bombat in ett slagskott från blålinjen som fastställde slutresultatet i slutet av andra perioden.

undefined
Eddie Levin drog igång sin säsong på bästa sätt med att göra två pytsar mot rivalen Tranås på bortais.
undefined
Jesper Broeng gjorde mål VH, med ett hårt slagskott från blålinjen.

Härlig start på säsongen, med andra ord.

– En skön seger och bra förstamatch överlag tycker jag. Sen kanske vi testade lite för mycket ibland och blev övermodiga, men det är tidigt på säsongen, menar Levin.

För övrigt så spelade Levin tillsammans med nytillskottet Ludwig Wistén och Carl Sjöberg. Därmed splittrades förra säsongens succékedja innehållandes Levin samt Anton Carlsson och Jakob Karlsson.

– Wistén känner jag sen innan, vi spelade ihop i Kallinge för några år sedan och Sjöberg känner jag med såklart. Jag tyckte det var roligt. Vi fick utdelning och gjorde en bra match.

Detta var som ni förstår Peter "Piva" Johanssons första match vid rodret för detta VH.

Han var ganska belåten med vad hans gäng levererade på isen.

– Vi gör en bra förstamatch efter en bra första träningsvecka. När vi flyttar puck har Tranås svårt att hänga med oss, säger "Piva" från ett av omklädningsrummen i Stiga Arena strax efter vinsten.

Ni inleder väldigt energiskt och får utdelning. Gör det att ni växer som lag?

– Ja, kanske. Men jag tycker ändå att vi tar jobbet hela matchen. Det är viktigt att sätta en sån standard direkt.

Vad var dina primära direktiv till spelarna inför matchen?

– Att försöka hålla oss till de grunder som vi hunnit sätta, och just sätta standarden med en stark arbetsinsats. Vi vinner med 5–0 och gör en hel del bra saker. Vi kör på och jobbar hela tiden, sen kommer vi utveckla grundspelet mer framöver.

Det kom dock en liten VH-dipp i andra perioden, enligt "Piva".

– Första tio-tolv minuterna i andra är slafsiga, åt båda hållen. I tredje perioden gör vi det vi behöver.

Vill du framhäva några spelare?

– Nej, det tycker jag inte man behöver göra såhär tidigt, men skönt att vi håller nollan och sådär.

Från läktarplats går det i alla fall att lyfta fram Robin Christoffersson, som vaktade VH-målet. Han tog nämligen allt i sin väg och stod för en kanoninsats, vilket gav uttryck just i form av noll insläppta mål.

undefined
Robin Christoffersson storspelade i kassen för VH.

Spetsvärvningen Jesper Kokkoken vilades och följde inte med till Tranås. En annan som saknades i VH:s laguppställning var Oskar Hassel, backen som anslutit från Kristianstads IK.

– Han fick en känning i veckan. Han har tränat, men har lite ont. Han hade kunnat spela, men vi skulle ändå vila en back och då blev det han.

På onsdagskvällen vankas det återigen träningsmatch borta mot Tranås.

– Ja, då ska vi hit igen, säger "Piva" och småler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!