Pangstart för VIK – klar seger mot Pantern

Vilken drömstart för Västerviks IK! Både på slutspelsserien och på matchen mot Pantern. För redan efter 21 sekunder satte Conny Strömberg 1-0 och sedan rullade det bara på.

VIK tog en övertygande triumf hemma mot Pantern med 5-2.

Ishockey2017-03-06 20:16
5-2 till Västervik mot Pantern i den allsvenska slutspelsseriens premiär. Samtidigt vann AIK hemma mot Timrå. Och hur märkligt det än låter - inte minst med tanke på att vi bara har spelat en omgång - så känns det redan nu som att det kommer bli en kamp mellan just VIK och AIK om den där åtråvärda förstaplatsen som innebär vidare kval mot SHL.
Tack vare de bonuspoäng man tog med sig från grundserien toppar nu VIK tabellen med sex poäng. Tvåan AIK har fyra och trean Tingsryd tre poäng.
Dessutom är det ju endast fyra omgångar kvar att spela.

Västervik fick en drömstart på kvällens hemmamatch. I matchens första byte fick Conny Strömberg pucken vid sidan av målet, vandrade in och hängde 1-0 i målvaktens första kryss – från ingen vinkel alls.
VIK var effektivt framåt och satte defensiven kliniskt. Längs bak stod dessutom målvakten Ludvig Engsund och briljerade – som vanligt den senaste tiden.
För trots en mycket underhållande match och ett bra bortalag, som bjöd upp på riktigt, var det just det som gjorde att VIK hade 3-0 efter halva matchen. Målen gjorda av Olle Liss och Emil Wahlberg.

Inför den tredje perioden var ställningen 4-2 (Calle Åsell VIK:s målskytt vid ställningen 3-1) och under de sista 20 minuterna bevakade Västervik sin ledning på ett föredömligt sätt.
Med drygt fyra minuter kvar att spela tog Pantern ut sin målvakt. Det var sylvasse Olle Liss (två mål och två målgivande passningar i kväll) snabb att utnyttja och gjorde 5-2 i öppen kasse.
Bäst i VIK var Olle Liss, Dan Pettersson och Ludvig Engsund.
Härnäst väntar nu Almtuna borta på onsdag.