Pappalycka sätter stopp – tackade nej till VH: "Hockey är hockey"

Han var en bricka i det sensationella avancemanget till Allsvenskan. Vimmerby Hockey ville att de skulle fortsätta resan tillsammans i den högre serien, men så blir det inte. "Det blir alldeles för tufft nu när jag blivit pappa igen", säger Wictor Holmberg, som är klar som ny tränare i Virserum.

Hampus Sylvegård och Wictor Holmberg tog Vimmerby Hockey till Allsvenskan som tränare.

Hampus Sylvegård och Wictor Holmberg tog Vimmerby Hockey till Allsvenskan som tränare.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-05-23 12:04

Det har minst sagt hänt mycket roligt i hans liv den senaste tiden. 

Från allt som hände i den smått magiska kvalserien och uppflyttningen till Hockeyallsvenskan, till lyckan att åter bli förälder.

– Det är bara en och en halv vecka sedan jag blev pappa. Jo, det har hänt mycket saker, säger Wictor Holmberg med ett skratt. 

Lägg därtill det faktum att han också gjort klart med nytt tränaruppdrag i klubben han känner så väldigt väl, Virserums SGF. 

Först, hur känns det att bli pappa igen?

– Jättebra såklart. Det blir vårt första gemensamma barn och nu har vi tre ungar därhemma. Så det är fullt fart. 

Får du sova då?

– Haha, jo faktiskt. Meja är en jättesnäll bebis och det funkar väldigt bra. 

Den "nya" familjesituationen är också den främsta anledningen till klubbytet, från Vimmerby Hockey till VSGF.

– Så är det. Jag får helt enkelt inte ihop det. Det här blir den bästa lösningen för familjen. Jag trivdes fantastiskt bra i Vimmerby och det är något speciellt i väggarna i omklädningsrummet där. VH ville att jag ska skulle vara kvar och det var kanske också tanken från min sida, men så gick vi ju upp...och ja, det hade blivit alldeles för mycket, säger Holmberg och fortsätter:

– När allt hade landat, när firandet var över och man hade klivit ur den där bubblan, då stod det ändå ganska klart för mig. Jag fixar inte Allsvenskan som läget är nu. Jag berättade det för Pelle Johansson (sportchef) förra veckan. 

Istället väntar nu en tillbakagång till Virserum och spel i division tre. 

undefined
Tillbaka. Wictor Holmberg vänder åter till Virserum efter den framgångsrika säsongen i VH

Hur blir den omställningen?

– Klart att den kommer att vara stor. Samtidigt vet jag vad jag får och det vet även VSGF. Men någonstans är det som Oskar Lindgren (back i VH) sa någon gång; att det är två mål och en is. Det säger ganska mycket. Jag känner ingen besvikelse över att inte få följa med Vimmerby upp i Allsvenskan, inte alls. Utan jag älskar hockey och bara jag får hålla på med det så är det bra. 

Har du haft många erbjudanden från andra klubbar?

– Ja, en hel del faktiskt. Det var några klubbar i division två som hörde av sig under kvalserien och den senaste veckan var det fyra föreningar som hörde av sig. Det är allt från utländska klubbar till tvåan. Men vi var inte intresserade av att flytta och med allt vad det innebär. Sen vet man aldrig vad som händer i framtiden. Jag är fortfarande ung. 

Wictor säger vidare att säsongen i VH var mycket lärorik och att han utvecklades enormt, på flera sätt. 

Vad tar du framför allt med dig därifrån?

– Främst agerandet vid olika matchsituationer. Allting går så mycket fortare i ettan. Sen hade vi jäkligt bra verktyg med video och scoutingprogram och såna saker i Vimmerby. Det var jäkla nyttigt att få lära sig det och den kunskapen kommer jag att ta med mig till Virserum. 

Med tanke på din framgång i VH. Tror du att det är enklare att locka nyförvärv till Virserum?

– Det hoppas jag. Jag har ändå varit med och tagit upp ett lag i Allsvenskan, så jag vill tro att det ska ge ringar på vattnet. Sen i slutändan vet man att det nästan alltid är kontraktet som avgör var man spelar någonstans. 

Truppen, hur ser den ut just nu?

– Det har fyllts på, både med förlängningar och nya spelare. Det är ett gäng som är klara, men som vi inte gått ut med än. 

Tidigare säsonger i VSGF har Holmberg valt och också varit duktig på att hitta spelare från utlandet. Nu är inte tanken att den traditionen förs vidare. 

– Nej. Målet är att inte ha några importer, utan det finns så många unga bra spelare i närheten. 

Och Simon Dahl, vad händer med honom?

– Jag vet faktiskt inte. Jag hoppas förstås att han spelar vidare. Vem vill inte ha en av de bästa spelarna i division tre i sitt lag? 

När nu Wictor Holmberg åter ska basa för Virserum Hockey så är frågan vad som händer med Pierre Gustafsson, som var tränare i klubben den gångna säsongen. Kommer han att vara en del i tränarteamet?

– Jag har inte den kontakten, men han kommer inte att vara kvar som ledare. Jag har några andra namn som jag ska stämma av med framöver i rollen som ledare. Sen hoppas jag förstås att Pierre vill fortsätta som spelare. Han är otroligt skicklig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!