Pär Mårts föreläste

Att leda ett lag är svårt. Vissa gör det bättre än andra. En del vågar också ta nya vägar och helt nya grepp. Pär Mårts har modet. Han är en ytterst framgångsrik tränare - och är inte rädd för att pröva nya saker i sitt ledarskap. I veckan förmedlade han sin syn på just ledarskap på ett föredrag i Vimmerby.

Pär Mårts föreläste om sin syn på ledarskap och berättade om sina tankar inför OS i Sotji.

Pär Mårts föreläste om sin syn på ledarskap och berättade om sina tankar inför OS i Sotji.

Foto:

Ishockey2013-12-06 07:21


Förbundskaptener i ishockey tycks ha en viss förkärlek till Vimmerby. Förra veckan var förre landslagscoachen Leif Boork i staden och föreläste. Nu var det nuvarande förbundskaptenen Pär Mårts tur.
- Det sker inte alls ofta att jag är ute och håller föreläsningar på det här sättet. Nu passade det och det var roligt, säger Pär Mårts under besöket på Holmgrens Bilaffär.

"Jaget före laget"
Tillsammans med sin vapendragare, forskaren och den mentale coachen, Pär Pettersson, berättade han om sina erfarenheter och sitt arbetssätt för att nå framgång i den tuffa, prestationsbaserade hockeyvärlden.
Man kan snabbt konstatera att deras ledarskap skiljer sig mycket från många andras - och påminner till viss del om förre handbollsguruns "Benga" Johanssons synsätt.
Kortfattat handlar mycket om att få spelarna mer delaktiga i processen och att de själva ska ta stort ansvar. Det handlar både om ledarskap - och spelarskap.
- Ett lag består av individer. Och alla är vi olika. Det gäller att försöka ta fram det bästa ur varje spelare. Vi vill att spelarna ska våga kliva fram. Att våga ta plats. Först då kan man prestera på max. Vi pratar i termer som "jaget före laget", säger Pär Mårts.
- I början mötte det motstånd och många opponerade sig, inte minst andra tränare. I lagsport har det annars alltid varit "laget före jaget". Vi vände på begreppet, menar Pär Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!