Pelle Johansson prisas som årets ledare: "Med själ och hjärta"

Årets Ledare i svensk hockey. Pelle Johansson har tilldelats den utmärkelsen av Ishockeyjournalisternas medlemmar för sitt arbete som Sportchef för Vimmerby Hockey.

Pelle Johansson har blivit utsedd till årets ledare i svensk hockey.

Pelle Johansson har blivit utsedd till årets ledare i svensk hockey.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-05-07 15:15

– Det är suveränt att vi i lilla Vimmerby uppmärksammas. För mig personligen känns det häftigt, något har man väl gjort bra i alla fall, säger Pelle Johansson i ett pressmeddelande.

I Pelle Johanssons Vimmerby 2024 fanns nio egna produkter, en helt färsk tränare i Hampus Sylvegård, 27 år, budgeten balanserade runt 2,5 miljoner kronor. Hans Vimmerby, med cirka 8 500 invånare i tätorten, drog vinstlotten. Av 40 lag i Hockeyettan knep laget den enda plats som stod på spel för uppflyttning.  Ishockeyns eget maratonlopp som avslutades med en kvalserie om sex lag. Hysset fullbordades efter 8-1 mot Halmstad Hammers i sista omgången.

– Men vi slutade aldrig tro på oss själva, vi brann för att gå så långt som möjligt. Och ja, i kvalseriens avslutande omgångar föll alla bitar på plats, säger Pelle Johansson.

I motiveringen heter det:

”Pelle Johansson har funnits inom ishockeyn i Vimmerby sedan 1990, först som spelare sedan som ledare i olika roller. Med små medel och med tonvikt på spelare från bygden, samt med själ och hjärta, formade han ett lag som väckte avund. Ett hyss likt Emil i Lönneberga”.

Utmärkelsen ”Årets Ledare” har delats ut sedan säsongen 1991-1992, första pristagare var Percy Nilsson, tidigare ordförande i Malmö Redhawks.

Utmärkelsen ska årligen tillfalla den ledare som under säsongen på ett förtjänstfullt sätt arbetat för svensk ishockey på klubb - eller landslagsnivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!