Pelle ser fram emot kvalspelet

Han har spelat 11 säsonger i Vimmerby Hockey. Han har varit med förr när det hettat till med kvalmatcher. Och på söndag är det dags igen för veteranen Per Johansson, 28. - Det känns som en härlig bonus på säsongen, säger VH:s rutinerade center.

Med elva säsonger i Vimmerby Hockey har Per Johansson varit med om ett och annat, till exempel kvalspel. På söndag bränner det loss igen med premiärmatch mot Helsingborg.

Med elva säsonger i Vimmerby Hockey har Per Johansson varit med om ett och annat, till exempel kvalspel. På söndag bränner det loss igen med premiärmatch mot Helsingborg.

Foto:

Ishockey2003-03-01 13:06

Efter en dryg veckas uppehåll är det nu dags för kvalserien till division 1 att sparka igång.
Vimmerby Hockey fick en bra premiärlottning och börjar hemma mot seriekonkurrenten Helsingborg.
Det är ett lag som Vimmerby har slagit vid båda tillfällena under säsongen.
- Känns bra att vi har ett litet psykologiskt övertag, säger Vimmerbycentern Per Johansson inför premiären.
- Helsingborg har en riktigt vass kedja som vi får se upp med, men vi har absolut chansen att vinna igen mot dom.

Ligger lågt
Alla lagen har målsättningen att försöka vinna kvalet och ta den plats som finns för avancemang. Men Vimmerby ligger lite lågt.
- Helt klart ska vi göra vårat bästa, men hur långt det räcker är svårt att spekulera i. Jag tror ingen blir missnöjd även om det går dåligt. Det här kvalet är lite som en bonus för oss. Målsättningen var ju att klara nytt kontrakt med det unga lag VH har i år, men det gick betydligt bättre, säger Per som faktiskt är lite av veteran med sina 28 år.
Han har varit med i kvalspel tidigare och vet vad det handlar om.
- Det blir en helt annan uppladdning och fokus inför matcherna och inget är givet på förhand. Kvalmatcher kan utveckla sig hur som helst, det är lite det som är tjusningen. Förhoppningsvis kan vi vara med från början och plocka lite poäng, då blir det både roligare och mera publikdragande. Matchen mot Helsingborg är lite av nyckelmatch, säger Per.

Jämn serie
Vimmerby har mycket bortamatcher inledningsvis, men det vänder mot slutet.
Kan "Sassas" grabbar då vara med i det heta snacket är det som upplagt för kanonmatcher.
- Jag tror det blir en oerhört jämn serie där IK Pantern får gälla som favorit. Olofström tror jag också blir farliga, efter jul spelade de bäst av alla i serien. Kristianstad får vi väl försöka knäppa på nästan nu efter djupdykning för några år sedan med 22-1. Vi behöver i alla fall inte känna någon press på oss och det kan vara en fördel, säger Per.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!