Sportchefen: "Kan bli fem grundserier i höst"

Hur ska Hockeyettan se ut kommande säsong? Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson har en känsla att det kommer bli ett nytt upplägg. "Jag vet att det är förändringar på gång. Jag tror att det kan bli fem grundserier i höst", säger han.

Sportchefen Pelle Johansson tror att Vimmerby Hockey kan få nya förutsättningar i grundserien av Hockeyettan kommande säsong.

Sportchefen Pelle Johansson tror att Vimmerby Hockey kan få nya förutsättningar i grundserien av Hockeyettan kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-04-25 10:34

Bakgrunden till att det spekuleras kring förändringar av Hockeyettans upplägg till kommande säsong är att det ser svårt ut att få ihop den norra grundserien med tio lag på ett bra vis.

– Kör vi på som vanligt med tio lag i fyra grundserier så skulle Strömsbro från Gävle hamna i den norra serien. Det skulle innebära att de har runt 70 mil att åka till sin närmaste bortamatch. Det skulle inte fungera varken praktiskt eller ekonomiskt för dem, säger Pelle Johansson.

undefined
Pelle Johansson, Sportchef Vimmerby Hockey.

Han har fått indikationer på att det istället kan bli aktuellt att utöka Hockeyettan till fem grundserier med åtta lag i varje grupp.

– Det skulle kunna vara en lösning som bidrar till minskade kostnader för många klubbar. Jag tror det är rätt väg att gå.

Förutsättningarna för ett upplägg med fem grundserier är inte klara. Det återstår att se om exempelvis topp fyra skulle gå till Allettan och de fyra sista till en fortsättningsserie.

Hur skulle det påverka Vimmerby Hockey?

– För vår del hade det inte spelat någon större roll. Oavsett om vi skulle hamna i en serie med lag från söder eller väster så blir det ungefär lika långa resor för oss.

Så här långt har Vimmerby Hockey gjort klart med en förlängning av kontraktet med tränaren Hampus Sylvegård. Dessutom är ett tiotal spelare redan klara för spel till kommande säsong.

Ligger du i fas med lagbygget?

– Absolut. Jag är till och med lite längre fram än jag tänkt så här långt så det känns bra. Det känns som jag har en liten fördel gentemot lagen som gick till kvalserien. Deras sportchefer kan börja fokusera på kommande säsong först nu och ligger lite efter oss.

undefined
Ludvig Vännström, Vimmerby Hockey

Efter att ha följt kvalserien till Hockeyallsvenskan kan Pelle Johansson konstatera att VH än en gång lyckades åka ut mot ett lag som gick hela vägen och tog sig upp i Hockeyallsvenskan.

– Det är bara att gratulera Nybro till en stark insats. Att vi var så nära att slå ut dem svider förstås lite extra. Det är väldigt svårt att spekulera kring vad som hade hänt om vi vunnit den matchserien istället. Vi hade kanske inte haft tillräckligt med bensin i tanken för att göra det de gjorde ändå.

Hur ser upplägget på försäsongen ut?

– Vi kör igång med gemensamma träningar för spelarna som är på plats i Vimmerby i maj. Då kommer även juniorerna vara med. Sedan är tanken att hela truppen ska vara samlad i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!