Persson om nyckelspelaren: "Räknar inte med honom"

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson är inne i en intensiv period där lagbygget ska pusslas ihop. En spelare man verkar få klara sig utan är backen Oskar Carlsson. "Han får inte ihop det med familjesituationen", säger Persson.

Viktiga backen ser inte ut att komma till spel i inledningen av nästa säsong.

Viktiga backen ser inte ut att komma till spel i inledningen av nästa säsong.

Foto: Haris Dreco/Montage

Ishockey2021-05-14 11:58

Flera viktiga spelare har redan förlängt kontraktet med Vimmerby Hockey och är redo för en ny säsong i höst. Därtill har man fått in ett par vassa nyförvärv, så som Lucas Jidenius från Mariestad och Hugo Ollila från Linden Hockey. 

– Lagbygget ser intressant ut så här långt, men vi är inte färdiga på långa vägar, säger VH:s Morgan Persson. 

Å andra sidan har man drabbats av några tunga tapp under de senaste dagarna. Poängspelaren Jonas Nyman har lämnat för konkurrenten Kallinge/Ronneby IF och i torsdags blev det klart att backen Oskar Lindgren väljer bort VH för rivalen Tranås

– Det låg på känn att Oskar skulle lämna. Det finns inte mycket att säga om det, menar Persson. 

Känns det extra surt att han väljer just Tranås?

– Nej, det spelar ingen roll egentligen. Man får spela där man känner att man kan få bäst förutsättningar, sen om det är Tranås eller Karlskrona eller något annat lag spelar inte någon roll. Vi är alla rivaler, så jag lägger ingen värdering i det. 

En annan Oskar som kanske inte heller finns med på isen när laget drar igång säsongen 21/22 är Oskar Carlsson. Den rutinerade backen, med över 200 matcher i VH-dressen, ser inte ut att komma till spel. Åtminstone inte under inledningen av säsongen.

– Vi räknar inte med honom i nuläget. Han har varit tydlig med att han inte får ihop det med familjesituationen och det har vi full respekt för. Det måste fungera med alla delar. Däremot kan det bli aktuellt med spel längre fram under säsongen för hans del. Vi får se.

32-åriga Jakob Karlsson är en annan spelare som ännu inte förlängt sitt kontrakt. Där har Morgan Persson större förhoppningar.

– Vi hoppas kunna förlänga med honom snart, säger Persson.

Precis som alltid florerar det rykten och spekulationer kring spelare som antingen kan vara på väg till eller från klubbar. Ett sådant rykte kring Vimmerby Hockey var att Kalmar HC:s forward Arvid Leremar skulle vara nära en övergång till VH. Det stämmer inte alls, enligt Morgan Persson. 

– Nej, det ligger inget i det överhuvudtaget. Med all respekt för spelaren i fråga så kommer han inte att spela i Vimmerby. 

Vad tror du att ryktet baseras på?

– Förmodligen att han börjat gilla oss på Instagram. Det är den enda kopplingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!