Perssons ord om nya rollen: "Inte uppfinna hjulet igen"

Morgan Persson går från att enbart vara deltidsanställd sportchef till att vara heltidsanställd klubb- och sportchef. "Det här är något som legat i plan för föreningen under en tid", säger han till Sporten.

Morgan Persson berättar om sin nya roll i Vimmerby Hockey. "Det är ett steg på vägen".

Morgan Persson berättar om sin nya roll i Vimmerby Hockey. "Det är ett steg på vägen".

Foto: Arkiv/Montage

Ishockey2021-03-27 19:00

Att ha en klubbchef i en förening är inte helt ovanligt inom den svenska ishockeyn. Vimmerby Hockey har tidigare bara haft en sportchef, som dessutom varit anställd på 50 procent. Men från och med den 1 april kommer Morgan Perssons tjänst att uppgraderas och 45-åringen blir en kombinerad klubbchef och sportchef. 

Ett viktigt och nödvändigt steg för VH, enligt Persson.

– Det är ett steg på vägen för att stärka upp det vi gör. Styrelsen och föreningen har valt detta och det här är något som legat i plan för föreningen under en tid, menar han.

Var det självklart för dig att tacka ja?

– Ja, absolut. Vi har pratat ett tag och försökt hitta en lösning. Det är jätteskönt att det är klart nu och det var inga tveksamheter från min sida. 

Hans arbete kommer inte att skilja sig åt märkvärdigt, åtminstone inte på den sportsliga sidan. 

– Nej, det kommer jag att fortsätta med som vanligt. Min roll blir samma där och jag ska inte gå in och försöka uppfinna hjulet igen. Utöver det så ska jag försöka ta ett helhetsgrepp och hitta nya intäktskällor, samt jobba mer mot våra samarbetspartners så vi hittar en röd tråd genom hela föreningen, förklarar Morgan Persson och fortsätter:

– Just nu är allt ganska nytt. Vi ska sätta oss ner efter påsk och gå igenom vissa detaljer. 

Innan dess ska VH spela åttondelsfinal och försöka komma över det första hindret mot en eventuell kvalserie till Allsvenskan. I skrivande stund vet vi inte vilket lag man får möta på tisdag. 

Hur är känslan inför slutspelet?

– Jättebra. Vi har haft två kanonbra träningsveckor där det har varit full fart och det syns att det börjar närma sig, säger Persson. 

Valen görs på söndag förmiddag och VH väljer motstånd som femte bästa lag. Det är bäst av tre matcher som gäller.

– Det finns inga drömval. Ska vi gå hela vägen så måste vi vinna mot alla lag, avslutar den snart nya klubb- och sportchefen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!