Petersson klev fram med dubbla fullträffar: "Skönt"

Fem tuffa avbräck inför matchen. Frågan var vem som skulle kliva fram för Vimmerby mot Halmstad. Svaret blev Adam Petersson. Han bidrog med två fullträffar i power play. "En väldigt skön seger", konstaterade en slutkörd tvåmålsskytt efter matchen.

Adam Petersson träffade rätt två gånger om i power play för VH mot Halmstad.

Adam Petersson träffade rätt två gånger om i power play för VH mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-10 22:17

Adam Petersson återvände till moderklubben VH inför säsongen och har gjort det bra så här långt, även om målen inte trillat in så tätt som han tänkt sig. På onsdagen klev han fram med två fullträffar som bidrog starkt till Vimmerbys seger i toppmötet med Halmstad borta.

Båda målen kom dessutom i power play och det satt extra skönt med tanke på att den detaljen inte stämt alls för VH i Allettan tidigare.

– De har sagt åt mig att skjuta så jag gjorde det och det gick ju bra, konstaterade Petersson efter matchen.

Han och hela Vimmerbylaget stod för en rejäl arbetsinsats mot Halmstad. Sjukdomar på fem spelare i truppen innebar ett rejält manfall och att VH fick spela på enbart tre formationer.

Kände du av att du fick extra mycket speltid?

– Ja, det var jobbigt. När jag spelade ungdomshockey var det ofta tre formationer som gällde och det funkade då, men på den här nivån är det inte samma sak på långa vägar. Jag kände framförallt i tredje perioden att krafterna började tryta, men då fick jag plocka fram viljan istället och bara köra fram till slutsignalen. Därför var det extra skönt att vi lyckades ta tre poäng ikväll.

Men en sak är säker. Petersson ser gärna att VH har tillgång till hela truppen mot Dalen hemma på lördag.

– Vi behöver få tillbaka så många som möjligt.

Adam Petersson firar sitt andra mål med Martin Pärna.
Adam Petersson firar sitt andra mål med Martin Pärna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!