Petrus Johansson kan lägga av

I sex säsonger har Petrus Johansson varit en kugge i Västerviks IK, men efter två säsonger fyllda av skador har motivationen börjat tryta. Nu funderar den stabila VIK-backen på att sluta med ishockeyn. - Men först ska jag hålla kvar VIK i "ettan", så att jag kan komma och kolla på dem nästa säsong, säger han och skrattar.

Ishockey2010-02-12 23:02

I torsdags fyllde Petrus Johansson 23 år, men den unga backen har redan en hel del säsonger i VIK:s A-lag på meritlistan. Redan som 16-åring fick han nämligen börja spela med laget som då huserade i division 2 - efter den här säsongen kan de mycket väl vara tillbaka där igen. Laget som skulle till Allettan har istället hållit till i botten av tabellen säsongen igenom och nu ligger de näst sist - en placering som innebär ett skräckfyllt kval för att behålla sin division 1-plats.
- Det funkade inte med Mats Gyllenhammar helt enkelt, säger Petrus Johansson om den tunga säsongen.
- Vi hade många nya spelare, det kan också vara en anledning. Det tar ett tag att spela ihop ett nytt lag.
Säsongen för hans egen del har inte heller den blivit vad han tänkt sig.
- Den har varit väldigt knackig. Det började ju redan förra året med skador, innan dess har jag faktiskt varit rätt så skadefri.
Faktum är att han bara spelat 11 av 34 matcher den här säsongen. Extra jobbigt med tanke på lagets kräftgång i serien, menar Petrus.
- Det är värre att sitta på läktaren när det går dåligt, så är det ju.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!