Pettersson gav VIK en drömstart

En klockren rökare i krysset till 2-2. En retfull styrning fram till 3-2. Så blir man matchhjälte. - Fantastiskt skönt. Jag tror jag kommer sova gott i natt..., sa Dan Pettersson efter Västerviks 4-2-vinst mot Tingsryd.

Linus Boström ser Dan Petterssons skott leta sig in bakom Wictor Ragnewall i Tingsrydskassen. 3-2 till Västervik, Dan Petterssons andra mål och som grädde på moset det matchvinnande målet. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2015-03-13 08:49

Etta i grundserien, vidare från Allettan och tre segrar i playoff. Och så seger i första matchen i kvalserien till Allsvenskan i går kväll. Västervik fortsätter att övertyga - i match efter match.
Man gör det med fart, finess - och framför allt med attityd och inställning.
- Vi har en jäkligt bra moral i det här laget. Och vi har skapat en vinnarkänsla, säger tränarduon Mattias Karlin och Ragnar Karlsson i sitt lilla rum efter matchen.
De ger ett avslappnat intryck. Och det är klart, båda har varit med på hög nivå tidigare. Till skillnad från flera av VIK-spelarna, där kvalspel till Allsvenskan är en helt ny erfarenhet.

Georgsson premiärskytt
Det märktes inte, förutom första halvan av den första perioden. Då såg Västervik något tagna ut av stundens allvar.
- Det var inte alls bra. Vi såg nästan paralyserade ut, säger Karlin i en snabbanalys.
Sedan blev det andra puckar. Västervik växte in i matchen och avslutade första perioden starkt. Trots flera bra chanser blev den mållös.
I andra fick de 1200 åskådarna se tre mål. 1-0 av Tingsryd Markus Persson efter ett mäktigt slagskott i powerplay. Målet följdes av en blixtsnabb replik av Emil Georgsson. Från nära håll tryckte han in kvitteringen med ett dragskott.
TAIF gick ändå till halvtidsvila sedan Hannes Johansson åkt solo från egen zon efter ett pucktapp av VIK i offensiv zon.
- Vi gör lite för enkla misstag i mittperioden, annars tycker jag det var hyfsat bra spel, säger Karlin.