Pettersson om mötet med VIK: ”Blir en grisig match”

Han har visserligen spelat i Västervik med en Vita Hästen-tröja under försäsongen – men ikväll står poäng på spel. Förre VIK-spelaren Alexander Pettersson har segerreceptet klart för sig: – Det blir en grisig match, säger forwarden.

Foto:

Ishockey2017-09-26 13:52

Medan Västerviks IK har inlett med en vinst och en förlust står rivalerna från Norrköping kvar på noll poäng. Man förlorade uppe i Timrå i premiären och senast blev det 2-3 mot IK Oskarshamn.
– Vi borde ha vunnit mot IKO. Vi spelade bra men fick inte in pucken, säger Alexander Pettersson.

Pettersson säger att han kommit in bra i Vita Hästen. Han har fått en roll han trivs med och han gillar staden.
– Det är lite som en storstad och en mysig stad, jag trivs kanonbra. När jag saknar Göteborg sätter jag mig på spårvagnen och åker lite, säger han och skrattar.

Ikväll väntar ett speciellt möte. Nu kan storyn: efter en rattfylleincident gick Pettersson och VIK skilda vägar och han fick avsluta säsongen i division två. Nu har han fått en andra chans på elitnivå. En chans han ämnar ta.
– Det som har hänt har hänt och det går inte att göra någonting åt det. Jag är glad och tacksam över att jag fått chansen här och det gäller att visa att jag ska ta den, säger Alexander Pettersson.

Hur blir det att möta VIK?
– Roligt, framför allt. Allt träffa alla och hugga en hel del på Viktor Lindell.
Vilket bemötande får du från Rödblåa Fans, tror du?
– Bra, tror jag. Vi har alltid haft en bra relation och jag fick till och med ett julkort ifrån dem.

Matchen då?
– Hög fart, ganska grisigt och tufft, hoppas jag. Annars får jag väl se till att det blir så, säger Pettersson, som spelar i en formation tillsammans med Mattias Kalin och Simon Mitman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!