Pettersson tvåmålsskytt mot Islanders

Vancouvers Elias Pettersson gjorde två mål och en assist när New York Islanders besegrades med 6–5 i nattens NHL-ishockey.

Vancouvers Oliver Ekman-Larsson firar sitt mål tillsammans med lagkamraten Elias Pettersson. Arkivbild.

Ishockey2023-02-10 05:41

Pettersson kvitterade till 4–4 efter närmare fem minuters spel i den tredje perioden. Fyra minuter senare hade han gjort ytterligare ett mål och satt Vancouver i ledning.

Lagkamraten Oliver Ekman-Larsson gjorde ett mål i den första perioden, då han kvitterade till 1–1.

Natten bjöd även på ett laddat möte mellan Colorado och Tampa Bay, som inte gjort upp sedan förra säsongens Stanley Cup-finalserie.

Ett revanschsuget Tampa Bay krossade de regerande Stanley Cup-mästarna med 5–0 på hemmaplan.

Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij stod för 30 räddningar. Lagkamraten Brandon Hagel blev tvåmålsskytt.

Colorados målvakt Aleksandr Georgijev gjorde 27 räddningar.

De två rivalerna möts igen i Colorado den 14 februari.