Petterssons egna ord om förlängningen

Ett glädjebesked till alla som håller på Västerviks IK: stjärncentern Dan Pettersson spelar med VIK i Allsvenskan nästa säsong. – Västervik har hela tiden varit mitt förstaval, jag är jätteglad över att kontraktet är påskrivet och klart. Den långe 23-åringen från Mora har gjort två fulla säsonger i VIK – och har hela tiden varit den sammanhållande centerlänken i den extremt framgångsrika förstakedjan, där poängkungen Joacim Hedblad också nyligen förlängt, men där sista tredjedelen Victor Öhman valt att lämna för Pantern.

VIKTIG PUSSELBIT. Dan Pettersson förlänger med Västerviks IK. På onsdagseftermiddagen skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong i Allsvenskan.

VIKTIG PUSSELBIT. Dan Pettersson förlänger med Västerviks IK. På onsdagseftermiddagen skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong i Allsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2016-04-21 06:01

”Västervik har hela tiden varit mitt förstaval”

–  Jag är fantastiskt glad över att vi lyckats förlänga med Dan. Han är en viktig pusselbit, både på och utanför isen, säger VIK:s sportchef Tomas Lind och tillägger:

– Med sitt utomordentliga centerspel kommer han att bli ännu viktigare för oss nästa säsong i Allsvenskan.

VIK förstavalet

Dan Pettersson ville inte omedelbart efter säsongsslutet förlänga med Västerviks IK – eller göra klart med någon annan klubb heller för den delen.

– Jag behövde få landa först efter en rolig, men slitig och hektisk säsong. Jag har dock aldrig tvekat på hur jag skulle göra. Jag har haft erbjudanden från flera andra allsvenska klubbar, men VIK har hela tiden varit mitt förstaval, säger han.

Inte bara om pengar

Och det handlar inte bara om den ekonomiska biten att göra klart med en ny klubb, menar Pettersson.

– Man måste se till helhetsbilden. Min sambo och jag trivs i Västervik på alla sätt och vis.

– Jag vill väldigt gärna fortsätta den här resan med VIK upp i Allsvenskan. Det skulle ju kännas konstigt att hoppa av när vi nyss tagit steget upp.

– Efter två raka säsonger med VIK i ettan så ska det nu bli kul att få mäta sig med de allra bästa lagen i Allsvenskan, säger supertekaren. Jag känner redan ett sug efter nästa säsong, till och med efter den jobbiga försäsongsträningen, säger han.

Kan bana väg för fler

Tomas Lind tror att påskriften kan bana väg för fler inom den närmaste framtiden.

– Om det är några spelare som har tvekat, så kanske de inte gör det längre när de nu ser att Dan Pettersson har förlängt med oss.

– Vi slår ur underläge, vårt mål är att först hänga kvar och i förlängningen bli ett etablerat lag i Allsvenskan – och vi siktar på att ha huvuddelen av truppen klar innan midsommar.

– Det är ju lite tråkigt att goda vänner och bra spelare som Victor Öhman, Oskar Drugge, Joakim Thelin och Linus Lundin har lämnat, men det är så det fungerar i den här branschen

– Jag är inte ett dugg orolig över att Karlin (Mattias, VIK-tränaren) och Lind (Tomas, sportchefen) kommer få ihop ett slagkraftigt lag till nästa säsong, avslutar Dan Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!