Phil Horsky: "Det kÀnns tomt, mycket tomt..."

Det blev ingen fjĂ€rde gĂ„ngen gillt för Vimmerby Hockey. Återigen föll VH pĂ„ mĂ„lsnöret. "Det Ă€r tomt sĂ„klart just nu, mycket tomt", sa VH-trĂ€naren Phil Horsky kĂ€nslosamt en stund efter 3–4-förlusten.

VH-produkten Pelle Ström deppar ikapp med ett par av lagkamraterna efter den bittra förlusten mot Troja.

Ishockey2021-04-10 19:46

Det sĂ„g sĂ„ bra ut. Vimmerby gjorde bĂ„de 1–0 och 2–0 i den första perioden. KĂ€nslan dĂ€r och dĂ„ var att det hĂ€r skulle gĂ„ vĂ€gen sett ur VH-perspektiv. Snabbt och mindre trevligt för deras skull förĂ€ndrades lĂ€get snabbt.

– Det var synd. Vi hade bra momentum innan och ocksĂ„ lĂ€ge att göra 3–0 innan deras reducering. Och deras 2–1 var egentligen inget riktigt powerplay-mĂ„l. De kom in i zon och sköt, sĂ€ger Horsky.

Kort senare fick han se förre VH-backen Kevin Karlsson göra mĂ„l igen.

– Det Ă€r bra prestationer av honom.

Det Ă€r en mĂ€rkbart tagen VH-trĂ€nare vi trĂ€ffar efterĂ„t. Han fĂ„r dra sig undan en kort stund innan han kan fortsĂ€tta intervjun.

– Det Ă€r tufft för en coach att stĂ„ inför grabbarna i omklĂ€dningsrummet efter en sĂ„n hĂ€r förlust. Det Ă€r mycket kĂ€nslor. Men jag Ă€r mycket stolt över det hĂ€r laget. Hur spelarna utvecklats under sĂ€songen och de steg vi har tagit.

I nĂ€sta stund nĂ€mner han besvikelsen över Trojas agerande, sĂ€rskilt efter slutsignalen:

– Det finns grĂ€nser för hur man beter sig efter en seger. Jag Ă€r stolt över hur vi agerar, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Jag hade verkligen önskat att vi kunde gett klubben och spelarna nĂ„got mer. De har förtjĂ€nat det.

Efter 2–2 i första perioden, tog Troja ledningen i mittperioden. Ännu en gĂ„ng efter mĂ„l av Kevin Karlsson, som kunde utnyttja ett slarv i hemmalaget.

2–3 efter tvĂ„ perioder och gĂ€sterna i förarsĂ€tet. Men...VH skulle komma tillbaka. Ett vackert mĂ„l signerat Todd Winder pĂ„ pass frĂ„n landsmannen Josh Brittain och det var kvitterat – för en kort stund.

Bara 23 sekunder senare kom avgörandet nĂ€r Karl Olofsson fick stĂ„ helt ren och stĂ€nka in 3–4 frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll.

– TyvĂ€rr tappar vi markeringen. De fĂ„r göra nĂ„gra mĂ„l lite för enkelt. Det Ă€r synd och mentalt jobbigt i det lĂ€get, sĂ€ger Phil Horsky.

VH fick sedan ett gyllene lĂ€ge att komma tillbaka dĂ„ Trojaikonen Daniel Karlsson Thörnros fick matchstraff för osportsligt uppförande och fem minuters utvisning efter en rörig situation med domaren. Vimmerby tog inte tillvara pĂ„ möjligheten och fick nĂ„gra minuter in pĂ„ det numerĂ€ra överlĂ€get istĂ€llet en mycket mĂ€rklig femma emot sig, dĂ„ Johan Schreiber fick lĂ€mna isen för slashing. Ingen förstod varför.

– Jag vill inte sĂ€ga för mycket, men domaren tappade matchen. Det fĂ„r inte bli sĂ„ hĂ€r, sĂ€ger Horsky pĂ„tagligt besviken över domarinsatsen.

I numerĂ€rt överlĂ€ge spelade Troja mer eller mindre av tiden innan VH blev fulltaligt. Slutforceringen blev resultatlös.

– Nu mĂ„ste vi fĂ„ vara ledsna en stund. Det kommer att ta ett tag.

Vad hÀnder de nÀrmaste dagarna?

– Vi samlas pĂ„ mĂ„ndag igen för samtal och sen Ă€r det ledigt.

Vad hÀnder för din egen del?

– Det vet jag inte just nu.

VH–Troja 3–4

Första perioden: 1–0 (6.57) Oscar Gustavsson (Pierre Gustavsson, Josh Brittain), 2–0 (11.05) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) i spel fem mot fyra, 2–1 (12.14) Kevin Karlsson (Jesper Ylivainio, William Romfors) i spel fem mot fyra, 2–2 (13.59) Kevin Karlsson (Alexander Bjurström, Jesper Emanuelsson)

Andra perioden: 2–3 (32.14) Kevin Karlsson (Jesper Ylivainio, Oscar Öhman)

Tredje perioden: 3–3 (45.45) Todd Winder (Josh Brittain, Linus Ljung), 3–4 (46.08) Karl Olofsson (Jesper Ylivainio, Oscar Öhman)

Det var stor besvikelse i VH-lÀgret efter den tunga förlusten mot Troja.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!