Phil Horsky om att han lämnar VH: "Har vuxit fram"

Det var tre framgångsrika år. Men nu är det över. Phil Horsky lämnar som huvudtränare för Vimmerby Hockey och söker sig vidare. "Det är det bästa beslutet för båda parter", säger han vid en pressträff i Vimmerby ishall under måndagen.

Phil Horsky tackar för sig och lämnar Vimmerby Hockey.

Phil Horsky tackar för sig och lämnar Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-12 17:28

Nej, det ville sig inte. Phil Horskys tredje tränarår i Vimmerby Hockey såg ut att sluta i en kvalserie upp till Allsvenskan. Men efter lördagens förlust i den tredje och avgörande matchen mot Troja fick man än en gång konstatera att den drömmen inte gick i uppfyllelse – den här gången heller. 

Två dagar senare kallade Vimmerby Hockey till presskonferens. Där stod sportchefen Morgan Persson bredvid huvudtränaren Phil Horsky och berättade att den karismatiske österrikaren bestämt sig för att lämna klubben. 

– Det är ett beslut som vuxit fram och jag känner att det är dags att gå vidare, förklarar Phil Horsky och fortsätter:

– Att söka nya utmaningar är fel begrepp, eftersom det är en stor utmaning att vara tränare för Vimmerby Hockey. Men jag tror att det är det bästa beslutet för båda parter att vi går skilda vägar. 

Förlusten mot Troja är inte en av huvudanledningarna till hans beslut, menar Horsky.

– Visst, det är synd att det blev som det blev men om man tittar på den stora bilden så har det varit otroligt fina år här. Jag kan inte berömma VH nog och även "Mogge" (Morgan Persson) för hans jobb. Han är guld värd för föreningen och jag är jättetacksam för allt han har gjort för mig, säger Horsky. 

Att det är känslosamt för tränaren att lämna spelare, ledare, funktionärer och alla andra i och runt VH är uppenbart.

– Ja, man skapar tajta relationer, både på ett professionellt och ett personligt plan. Jag är tacksam för allt vi gjort och gått igenom och det är klart att det är tufft att gå skilda vägar efter en lång tid. Det har varit tre fantastiska år. Men jag tror att spelarna kan ha nytta av att få in en ny röst också, förklarar han. 

Och hur ser det ut för dig nu framöver?

– Det finns inget konkret för min del. Ryktena kommer förmodligen komma ut med tiden men det är inte så att jag ringer runt och letar jobb. Jag får ha tålamod och vänta, men jag är öppen för allt egentligen. Just nu vill jag bara koppla bort mig från allt, på ett positivt sätt. 

Är utlandet också ett alternativ?

– Ja, det är det. Men helst vill jag vara i Sverige, så klart.

Att ta ett sabbatsår finns däremot inte i hans planer...alls.

– Haha, nej. Jag kan inte vila, det funkar inte, säger Horsky innan han tackar för sig och kliver ut genom dörren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!