Phil Horsky: "Vi var kvar i bussen"

Vimmerby Hockey vann borta mot Mörrum trots att man egentligen inte spelade bra alls. Phil Horsky, tränare i VH, menar på att sådana segrar betyder väldigt mycket. "Det är en moralstärkande seger för fortsättningen", säger han.

Ishockey 4 december 2019 22:26

Vimmerby Hockey var otroligt effektiva borta mot Mörrum under onsdagen och tog till slut en stark 4–1-seger. Men det såg länge ut som att VH skulle få en tuff kväll och i den första perioden var man inte alls påslagna. 
– Vanligtvis när man gör en så här svag förstaperiod på bortais så blir det otroligt svårt att vinna. Vi var fortfarande kvar i bussen i första perioden och allt vi sa att vi skulle göra idag (läs onsdag) gjorde vi inte i början, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky när vi träffar honom i Mörrum efter matchen. 
Vad sa du till spelarna i pausen där?
– Vi sa att det inte var tillräckligt bra och att vi måste ta mer ansvar. Det var inte godkänt alls.

 

Man hade ett underläge med sig efter den första perioden men då fick man snabbt, om än lite turligt, till en kvittering genom Roman Semjonov. Även om VH inte tog över helt efter målet så ryckte man i alla fall upp sig lite. Likaläget stod sig halvvägs in på den sista perioden, när Jesper Bärgård fick sätta ledningsmålet för VH. Roman Semjonovs två mål efter det gjorde susen och VH vann med 4–1. Men det var verkligen en seger som kom genom vilja och kamp, snarare än skönspel. 
– I vissa matcher har vi spelat mycket bättre och förlorat ändå. Sedan är det så att när ingenting stämmer så måste man jobba stenhårt. Vi vinner tack vare ett grovt jobb och jag är så stolt över det, säger Phil Horsky. 

 

Det var mycket som inte var bra från VH:s sida under onsdagen men att ta en seger trots det betyder givetvis väldigt mycket. Efter matchen stod det dock klart att VH missar Allettan. Man får istället sikta in sig på fortsättningsserien, som drar igång den 28:e december.
– Det är en moralstärkande seger för fortsättningen och en styrkesignal att vi kan vinna matcher även om vi inte spelar på toppen av vår förmåga. Samtidigt så tyder det här på att det börjar studsa vår väg nu och det är exakt sådana här saker man måste förtjäna, säger VH-tränaren, som passade på att dela ut beröm till några spelare:
– (Oscar) Walldén gör det riktigt bra. (Mathias) Wigley var påkopplad varje byte och han är en sådan spelare som man alltid vet vad man får av. Han är en häst. Linus Ljung var också bra, likaså Semjonov som får göra ett hattrick till slut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa